Atklās Āgenskalna koka māju stāstu audiogidu Ziņas

Atklās Āgenskalna koka māju stāstu audiogidu

Ceturtdiena, 19 augustā, 2021

Šodien Rīgā, Lapu ielā 24, Pārdaugavas radošajā centrā notiks Āgenskalna koka māju stāstu audiogida atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja fonda "Initium" valdes priekšsēdētāja Ieva Niedre

Plkst.19 paredzēta teritorijas vēsturiskās izstādes atklāšana, plkst.19.30 arhitekta Pētera Blūma lekcija par Āgenskalna apbūvi un Jaunatnes dārza teritoriju.

No plkst.20 līdz 21 plānots koncerts "Vasarnīcas atmiņas". Tajā piedalīsies kameransamblis Jēkaba Bernāta vadībā.

Savukārt plkst.21, plānota Āgenskalna koka māju stāstu audiogida atklāšana.

Audiogids no šodienas pieejams, pie objektiem skenējot QR kodu, meklējot to Pārdaugavas radošā centra "SoundCloud" profilā vai klikšķinot uz saites "ej.uz/agenskalnakokamajas".

Kā informēja Niedre, desmit Āgenskalna koka ēkas ieguvušas balsi pastāstīt par savu vēsturi un pieredzi kā vienām no Rīgas sabiedriskās un kultūras dzīves lieciniecēm pēdējo pārsimts gadu laikā.

Audiogidā iekļautas gan unikālas arhitektūras vērtības, gan ari varbūt vizuāli ne ļoti iespaidīgas, taču interesentu pieredzi un apkaimes vai atsevišķu iedzīvotāju dzīvē nozīmīgas atmiņas glabājošas mājas. 

Maršruts klausītājus no Kristapa ielas 2/4 ēkas vedīs caur gan vēsturiskām un novārtā pamestām, gan pēdējā desmitgadē atjaunotām un mūsdienu pasaules piepildītām adresēm. Ekskursijā ļaujot izbaudīt skaņu ainavu, ko diktē apkārtējās vides ritma iedvesmotās muzikālās kompozīcijas un tādu nozīmīgu Latvijas mūzikas un kultūras cilvēku kā Ieva Parša, Rūdolfs Kugrēns, Ilgonis Linde u.c. balsīs ietērptā informācija.

Maršruta noslēgums atrodams Lapu ielā 24, kur pamazām uzplaukst jauna radoša teritorija, jo kādreizējā Augsburgu ģimenes vasarnīcā, kas plašākai sabiedrībai saistās ar bērnu bibliotēkas "Zvirbulis" atrašanās vietu Jaunatnes dārzā, iemājojis Pārdaugavas radošais centrs.

Ieeja atklāšanas pasākumā ir bez maksas ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē