Bijušā Mildas tirdziņa vietā iecerēts būvēt biroju kompleksu Ziņas

Bijušā Mildas tirdziņa vietā iecerēts būvēt biroju kompleksu

Piektdiena, 30 jūlijā, 2021

Nekustamo īpašumu attīstītājs Linstow Baltic bijušā Mildas tirdziņa vietā pie Stacijas laukuma iecerējis būvēt biroju kompleksu, liecina Linstow Baltic izsludinātā arhitektūras metu konkursa materiāli.

Iepriekš 2017.gadā nekustamo īpašumu attīstītājs Astor Group bija paziņojis par ieceri šajā vietā veikt Radisson RED zīmola viesnīcas būvniecību. Bija plānots, ka viesnīcu grupa The Rezidor Hotel Group jaunu Radisson RED zīmola viesnīcu Rīgā atvērs līdz 2020.gadam. Jaunajā viesnīcā tika plānoti 220 numuriņi.

Linstow Baltic pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka šī zemesgabala īpašuma tiesības uz Linstow grupas uzņēmumu tika pārreģistrētas 2021.gada 16.jūnijā. Teritorijas zemes vienību juridiskais īpašnieks tagad ir SIA Satekles Business Center.

“Patlaban detalizēta informācija par plānotajām projekta aprisēm ir atrodama metu konkursa nolikumā, kas pieejama vien konkursa dalībniekiem. Plašāk par projektu informēsim sabiedrību pēc metu konkursa beigām,” pauda Linstow Baltic pārstāvji.

Linstow Baltic izsludinājis metu konkursu Biroju ēku kompleksa izveide Rīgā, kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu. Konkursa mērķis ir iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski pārdomātu ilgtspējīga biroju ēku kompleksa jaunbūves metu, atbilstošu nolikuma un projektēšanas programmas prasībām, nodrošinot racionālu līdzekļu izmantošanu un brīvu konkurenci starp konkursa dalībniekiem.

Konkursa priekšmets ir Linstow Baltic biroju ēku kompleksa apbūves iecere Rīgā, kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu. Iecerei jāietver arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējais ģenerālplāns biroju ēku kompleksa izveidei trijos savstarpēji saistītos zemesgabalos Rīgā, Birznieka Upīša ielā 2, Birznieka Upīša ielā 4 un Dzirnavu ielā 106.

Metu konkursa godalgu fonds ir 30 000 eiro.

Pieteikumus metu konkursam var iesniegt līdz 2021.gada 18.oktobrim.

Linstow Baltic pērn strādāja ar 2,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% mazāks nekā 2019.gadā, kā arī cieta 684 645 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai, liecina Firmas.lv informācija.

Linstow Baltic reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums LinstowLinstow apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centru Origo, kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā – Ülemiste.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē