Nacionālās aizsardzības akadēmijas telpās īsteno interjera atjaunināšanas projektu Ziņas

Nacionālās aizsardzības akadēmijas telpās īsteno interjera atjaunināšanas projektu

Ceturtdiena, 29 jūlijā, 2021

 Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) ēdnīcas un Labklājības centra telpās tiek īstenots interjera atjaunināšanas projekts, aģentūrai LETA pavēstīja projekta vadītāja Ksenija Miļča.

Viņa atklāja, ka kopējā darba platība ir 2000 kvadrātmetri, kas ietver 19 telpas - bibliotēku, lasītavas, darba kabinetus, vestibilus, gaiteņus, ēdnīcu, atpūtas telpas mācībspēkiem, kadetiem un virsniekiem, aktu zāli un garderobes.

Paredzēts, ka renovētās telpas būs publiski pieejamas arī akadēmijas apmeklētājiem.

Dizaina koncepts ir izveidot telpas, kur varētu atpūsties, smelties spēku un enerģiju, uz brīdi aizmirstot par ikdienas rūpēm. Telpu plānojums un dizains ir veidots ergonomisks, funkcionāls un atbilstošs akadēmijas identitātei, atzīmēja Miļča.

Projekta autore un interjera dizaina studente Ekonomikas un kultūras augstskolā(EKA) Elīna Dambīte paudusi, ka, ņemot vērā klienta vēlmes un iestādes nozīmīgumu, tika izstrādāta dizaina koncepta ideja "Granātābols", par iedvesmas avotu ņemot NAA ģerboni un tā krāsas. Lai ideju akcentētu, par dominējošo akcenta toni telpām izvēlēta karmīnsarkanā krāsa, kas lieliski mijiedarbojas ar neitrāliem pamata toņiem un dekoratīvajiem koka apdares materiāliem.

Dambīte skaidroja, ka granātābols ir nāves un atdzimšanas cikls dabā, kā arī nemirstības simbols. "Granātābols satur ļoti daudz vērtīgu un mūsu organismam nepieciešamu vitamīnu. Dažviet tas tiek dēvēts arī par veselības simbolu, pateicoties tā īpašībām, granātābola karmīnsarkanā nokrāsa ir gluži kā dzīvības simbols - asinis. NAA ģerboņa karmīnsarkanā krāsa, kuru pasaulē mēdz dēvēt arī par "latviešu sarkano", simbolizē karavīru asinis, kas ziedotas dzimtenes aizsardzībai. Granātābols - dzīvības eliksīrs, spēka avots," koncepta ideju skaidroja Dambīte.

Projekta idejas autore ir Dambīte, taču pats projekts izstrādāts kopā ar Unu Foigtu, bet "3D" vizualizācijas veidojusi Annija Norde. Visas studē interjera dizainu EKA, bet projekta vadītāja ir dizainere Miļča.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē