ZAĻĀ TERASE - SAPŅU TELPA Aktuālie padomi

ZAĻĀ TERASE - SAPŅU TELPA

Pirmdiena, 26 jūlijā, 2021

Māju un garāžu jumti ir telpas, kuras parasti paliek neizmantotas. Tikmēr šīs vietas var pārveidot par zaļajām zonām - piemēram, zaļu terasi, kura var kļūt par mūsu iecienītāko atelpas un atpūtas vietu. Attīstīt vidi, izmantojot zaļās zonas ir viens no izolacijas.lv uzdevumiem.  Jau vairāk nekā gadsimtu būvniecības speciālisti visā pasaulē izvēlas SOPREMA, pateicoties pilnam produktu klāstam, kurš atbilst klientu vajadzībām un atvieglo viņu darbu. Viens no šādiem risinājumiem ir jaunā SOPRANATURE jumta seguma sistēma, kura tirgū tika prezentēta 1995.gadā un kura palīdz pārveidot jumtus par zaļajām zonām, terasi - par zaļo oāzi. Pateicoties TUNDRA PACK sistēmai, profesionālos SOPREMA produktus var izmantot ne tikai profesionāļi.

 

TUNDRA PACK ZAĻAIS JUMTS - 4 IN 1

 

Vēl nesen zaļš jumts vai zaļa terase vienas ģimenes mājai šķita nepieejama greznība. Inovatīvā un modulārā zaļā jumta sistēma no SOPREMA ir risinājums problēmai. TUNDRA PACK sistēma ir ideāls risinājums cilvēkiem, kuri paši vēlas izveidot savu jumtu ar apstādījumiem - garāžu, māju, lapeni utt.

 

Iekārtojot zaļo jumtu, ir jāņem vērā tā daudzslāņu struktūra - veģetācija, substrāts, filtrēšanas līmeņi, drenāža. Izklausās sarežģīti? TUNDRA PACK sistēma integrē visas šīs zaļā jumta pamatkomponentes. Iestrādei nav nepieciešama specializēta iekārta, piemēram, celtnis, vai liela brigāde. Katra moduļa platība ir 0,217 m2. Minimālais sistēmas svars sausnā vien 10,4kg/m2 un pie maksimālas ūdens absorbcijas vien 48kg/m2.


TUNDRA PACK sistēma ir ideāls risinājums cilvēkiem, kuri vēlas izveidot savu jumtu ar apstādījumiem - garāžu, māju, lapeni utt.

Visa veģetācija vienā kastē! Pateicoties sistēmas vienkāršībai, ir nepieciešams tikai sastumt kopā kastes, lai iegūtu gatavu zaļo jumtu vai izveidotu zaļo terasi. Perfekts risinājums tieši praktiskajam latvietim, iegūstot tūlītēju efektu. Sistēmas augi (laimiņi) jau ir lielā mērā attīstījušies un SOPREMA izstrādātais substrāts, drenāžas sistēma garantēs TUNDRA PACK sistēmas ilgmūžību. 


Noskaties video, kurā var redzēt, cik vienkārši un ātri var ieklāt zaļo jumtu. 

KĀDUS IEGUVUMUS SNIEDZ ZAĻAIS JUMTS?

 

Lai arī pirmā lieta, kura piesaista mūsu uzmanību, ir zaļo jumtu vizuālā vērtība, tā tomēr nav vissvarīgākā funkcija. 

SOPREMA zaļā jumta risinājums ļauj ievērojami ietaupīt izmaksas, kuras saistītas ar notekūdeņu apsaimniekošanu. Salīdzinot ar klasisko jumtu, zaļais jumts kanalizācijā var novadīt līdz 80% mazāk ūdens. Jumta segums zem apstādījumiem ir aizsargāts pret UV stariem, augstām temperatūrām un nokrišņiem, kas ievērojami pagarina tā kalpošanas laiku. Jumta dārzs uzlabo ēkas energoefektivitāti, samazinot rēķinus par apkuri ziemā un gaisa kondicionēšanu vasarā. Svarīga ir arī aizsardzība pret piesārņojumu un troksni - augsnes slāņi un augu kombinācija absorbē, atstaro un izkliedē skaņas viļņus.

SOPREMA ZAĻĀS TERASES

 

Arvien vairāk cilvēku sāk novērtēt terases priekšrocības, uzskatot to par āra viesistabu. Pateicoties SOPREMA risinājumiem, zaļo terasi var vienlaicīgi iekārtot stilīgi un videi draudzīgi - sākot ar terases hidroizolāciju un beidzot ar atbilstošu virsmas materiālu, kura tai piešķir raksturu. 



Mūsdienu zaļo terasi raksturo dizains, kas iekļaujas apkārtnē, radot saskaņotu kopumu ar vidi. SOPREMA DALDECOR terases plātnes, kuras izgatavotas no priedes koksnes, ne tikai lieliski harmonizējas ar lielāko daļu arhitektūras stilu, bet ir izturīgas arī pret bioloģiskiem faktoriem, piemēram, sēnītēm, un iztur ilgstošu saskari ar ūdeni bez bojājumiem. Eksotiskie koka paneļi - PRESTIDALLE no ipe koka un EXODALLE no massaranduba - piešķirs terasei ekskluzīvu raksturu un ārkārtēju izturību. Tās ir viena no izturīgākajām koku sugām pasaulē ar unikālām krāsām un izcilu izturību.


Mūsdienu, zaļo terasi raksturo dizains, kas sajaucas ar apkārtni, radot saskaņotu veselumu ar vidi.

ZAĻĀ OĀZE AR CREA

Lai savā terasē izveidotu nelielu dārzu, SOPREMA ir izstrādājusi risinājumu, kuru var sakombinēt ar koka un keramiskajām plātnēm. Tā ir divkomponentu sistēma, kur sastāv no tvertnes un drenāžas, kurā papildus uzkrāsies ūdens, tādejādi barojot tvertnē iestādītos augus. Tvertnes augstums ir regulējams, atkarībā no vajadzības. 




SOPREMA piedāvā arī plašāko sortimentu fiksētiem un regulējamiem balstiem, lai izveidotu ērtu un drošu terasi. Terases balsti spēs izturē slodzi līdz 250 kg un tiem ir 10 gadu garantija. Tos ir iespējams regulēt sākot ar 24 mm līdz pat 700 mm un tiem ir dažādi ērti iestrādes elementi, kas būtiski atvieglo jebkuru iestrādes procesu. 



Mūsdienu zaļā jumta konstrukcijas sāka projektēt divdesmitā gadsimta divdesmitajos gados, atzīstot šo risinājumu kā veidu, kā tuvināt cilvēkus dabai. Zaļie jumti ir vairāk nekā attīstības iespēja, ko novērtē komerciālie investori. Tie ne tikai izskatās skaisti, bet tiem ir arī daudz priekšrocību, kuras privātpersonas arvien vairāk apzinās un arvien vairāk vēlas veidot zaļos jumtus uz saviem īpašumiem.Ir vērts atzīmēt, ka TUNDRA PACK sistēmu var izmantot gan jaunām, gan modernizētām mājām - uz jumta ar slīpumu līdz 15 °. 

Lai iegūtu vairāk informācijas par SOPREMA zaļajiem jumtiem un terases sistēmām, aicināsim apmeklēt mūsu mājas lapu izolacijas.lv un sazināties ar mūsu pārstāvi. 


Andrejs Siliņš @andrejssilins
https://www.m.buvbaze.lv/andrejssilins/
2 gadi 9 mēnešu portālā
Bija online 05 februārī 11:30
Meklētājs būvniecības nozarē