Pillar Capital attīstīs 26 miljonus eiro vērtu biroju ēku Ziņas

Pillar Capital attīstīs 26 miljonus eiro vērtu biroju ēku

Pirmdiena, 26 jūlijā, 2021

Šī gada jūlijā nekustamo īpašumu attīstītājs Pillar Capital, AS uzsācis biroju ēkas būvniecību Rīgā, Mihaila Tāla ielā 1. Jaunā A klases biroju ēka būs pirmā no New Hanza teritorijā uzbūvētajām biroju ēkām. Tās attīstībai Pillar Capital piesaistījis finansējumu 18,77 miljonu eiro apmērā.

Pillar grupas arhitekti un inženieri veltījuši īpašu uzmanību tam, lai biroju ēka būtu ne vien funkcionāli pārdomāta un mūsdienīga, bet arī atbilstu ilgtspējīgas celtnes principiem - tos nodrošinās BREEAM Excellent sertifikāts.

Ēkas pamatdaļai būs 6 stāvi ar izvirzījumu līdz 12 stāviem torņa daļā. Iznomājamā platība sasniegs 12 000 m², bet ēkas kopējā platība - 17 000 m². Savukārt ēkas pirmajā stāvā plānotas komerctelpas, no kurām 300 m² tiks atvēlēti ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam.

Biroju ēkas specifikācija:

• A klases biroju, tuvu nulles emisijas ēka,

• dažāda lieluma biroja telpas katrā stāvā - sākot no 150 m2 līdz 2000 m2,

• biroju telpās plānots pacelto grīdu risinājums, kas atvieglos biroju plānošanu konkrētiem nomniekiem,

• paredzētas augstākās kategorijas gaisa apmaiņas un dzesēšanas sistēmas,

• tiks nodrošināta dubulta barošanas elektroapgāde, atsevišķs pieslēgums dīzeļģeneratoram, kā arī ēkai tiks uzstādīti saules elektrostacijas paneļi.

Jaunās biroju ēkas nomnieku ērtībām būs pieejamas 96 autostāvvietas, no kurām 65 izbūvēs iekštelpās, tostarp ar elektroauto uzlādes punktiem. Ap ēku New Hanza teritorijā pieejamas vēl līdz 500 stāvvietām. Pie ēkas būs pieejama velonovietne kopumā 330 velosipēdiem un elektroskūteriem, no kuriem 175 vietas atradīsies zem speciāli izbūvētas nojumes.

"Biroju ēka tiek attīstīta blakus dažādos vietējos un starptautiskos arhitektūras-būvniecības konkursos godalgotajai kultūrvietai Hanzas Perons. Tādēļ mūsu pienākums arī šīs ēkas attīstībā ir neatkāpties no mūsu darba pamatprincipiem - nevainojama kvalitāte un iedziļināšanās visās detaļās. Neskatoties uz COVID krīzi, kas ieviesusi izmaiņas biroju nomas tirgū, jaunām biroju telpām Rīgā ir teicams potenciāls, jo pieprasījums pēc tām saglabājas augstā līmenī, turklāt piedāvājuma ziņā Rīga joprojām atpaliek no mūsu kaimiņvalstu galvaspilsētām," norāda Pillar Capital valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Biroju ēkas būvniecības laikā Pillar Capital piesaistīs ap 30 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās apmēram 150 cilvēku. Ģenerāluzņēmējs ir uzņēmums Pillar Contractor, projektēšanas darbus vadīja Pillar Architekten, būvprojekta arhitektūras daļu izstrādāja MARK Arhitekti. Celtniecības darbus plānots pabeigt līdz 2022.gada beigām. Ēkas apsaimniekošanu veiks Pillar Property Management.

Visa projekta attīstības kopējās plānotās izmaksas pārsniegs 26 miljonus eiro.

Pillar Capital, AS ir 2006.gadā dibināts uzņēmums. Sabiedrības darbības mērķis ir, nodrošinot ilgtermiņa kapitāla pieaugumu, komercīpašumos un dzīvojamos projektos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, palielinot ienākumus no telpu nomas un ilgtermiņā veicinot īpašuma vērtības pieaugumu. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, biroju ēkas Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, loģistikas parks A6, kultūrvieta Hanzas Perons, kā arī citi īpašumi New Hanza teritorijā.

Papildu informācija:

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē