Liepājas muzeja filiālē Ziņas

Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupācijas režīmos" par 354 320 eiro veiks renovācijas darbus

Otrdiena, 6 jūlijā, 2021

Sākot ar šodienu, Liepājas muzeja filiāle "Liepāja okupācijas režīmos" tiek slēgta uz aptuveni vienu gadu saistībā ar iepriekš plānoto renovācijas darbu sākšanu, kas kopumā izmaksās 354 320 eiro, aģentūru LETA informēja muzejā.

Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, "Liepāja okupācijas režīmos" muzejā ēkā plānots veikt vērienīgus renovācijas darbus, siltinot un no jauna izbūvējot pirmā stāva grīdu, paplašinot ekspozīciju zāles, siltinot otrā stāva pārsegumu bēniņos. Plānots arī izbūvēt ventilācijas, jaunas apkures sistēmas, ierīkot liftu, kā arī veikt citus nepieciešamos remontdarbus.

Būvdarbus veiks SIA "MK Būvniecība", būvuzraudzību nodrošinās SIA "Liepājas celtniecības kompānija", savukārt būvprojektu izstrādājis un autoruzraudzību projekta ieviešanā nodrošinās SIA "V projekts". Objektu nodot ekspluatācijā iecerēts 2022.gadā.

Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla skaidroja, ka Liepājas muzeja filiāle "Liepāja okupāciju režīmos" ir vienīgais muzejs ārpus Rīgas, kas sabiedrībai un jo īpaši jauniešiem saistošā valodā stāsta par salīdzinoši neseniem, traģiskiem un smagiem vēstures notikumiem Latvijā. Muzejs izglītojošo darbu īsteno un pasākumus rīko ciešā sadarbībā ar Liepājas nacionāli patriotiskajām organizācijām, jo īpaši ar Liepājas politiski represēto klubu. Muzeja filiāle savu līdzšinējo darbības koncepciju saglabās arī pēc ēkas rekonstrukcijas, kad tā tehniski kļūs vēl pievilcīgāka un draudzīgāka vecākās paaudzes cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Liepājas muzeja ekspozīcija un filiāle "Liepāja okupāciju režīmos" atklāta 2001.gadā. Tās misija ir uzturēt dzīvu tautas kolektīvo vēsturisko atmiņu, lai stiprinātu tās nacionālo pašapziņu, kas ir valstiskuma ideoloģiskais un emocionālais pamats un skaidrot valstiskuma zaudēšanas un okupācijas periodu vēstures jautājumus. Ekspozīcija atrodas namā, kas Atmodas laikā bija Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītne.

Tā pat kā līdz šim, arī pēc renovācijas darbu veikšanas Liepājas muzeja filiāle "Liepāja okupāciju režīmos" būs pulcēšanās vieta dažādām nacionāli patriotiskajām organizācijām, tostarp, Liepājas politiski represēto klubam, Latvijas Strēlnieku apvienības Liepājas nodaļai, Latvijas Nacionālo partizānu apvienības Liepājas nodaļai, "Daugavas Vanagi Latvijā" Liepājas nodaļai un Liepājas Optimistu pulkam.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 19 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē