LOFT EDITION - PURMO radiatori Būvniecība

LOFT EDITION - PURMO radiatori

Ceturtdiena, 6 maijā, 2021

Bauhaus 100 GADI

Bauhaus skola tika dibināta Veimārā (Weimar) 1919. gada aprīlī. Tās priekšteces bija Lielhercoga Mākslas skola, kuru 1860. gadā izveidoja Saxe-Weimar-Eisenach Charles Aleksandra Lielhercogs un 1907. gadā dibinātā Lielhercoga Profesionālās mākslas skola. To direktors, Beļģu izcelsmes gleznotājs, arhitekts un interjera mākslinieks Henrijs van de Velde (Henry van de Velde) ir izstrādājis divas centrālās ēkas, kurās arī mūsdienās atrodas universitāte. Kad Pirmā pasaules kara laikā Van de Velde bija jādodas prom no Vācijas, viņš ierosināja arhitektu Valteru Gropiusu (Walter Gropius) kā savu pēcteci, kurš pēc kara izveidoja jauno dizaina skolu. Bauhaus palika Veimārā līdz 1925. gadam, kad to pārcēla uz Desavu (Dessau). Tas notika galvenokārt politisku iemeslu dēļ: Veimāras nacionālistiskajā vidē pieauga uzbrukumi starptautiski orientētai reformu skolai ar pašpārliecinātajiem skolotājiem, radikālajām idejām un inovatīvajām mācību metodēm.

Veimārā palika tikai 1926. gadā celtā celtniecības skola. Vācijas Demokrātiskās Republikas laikmetā tā turpināja pastāvēt kā arhitektūras un civilās celtniecības universitāte. Tā tika paplašināta pēc Berlīnes mūra krišanas 1989./90. gadā un 1996. gadā tika nodibināta Veimāras Bauhaus Universitāte (Bauhaus-Universität Weimar). Ar savām četrām fakultātēm, arhitektūra un urbanizācija, civilā inženierija, māksla un dizains un plašsaziņas līdzekļi, jaunā universitāte koncentrējās uz līdzsvaru un sadarbību: tā kā daudzveidība un disciplinārā izcilība veido pamatu, kopīgs pamats un starpdisciplinārā sadarbība nosaka fokusu un redzējumu.

 


DIEVS IR DETAĻĀS

/Ludvigs Mīss van der Roe – Bauhaus direktors no 1930. līdz 1932. gadam/

 

Iedvesma Loft dizaina sērijai pirmkārt ir Bauhaus arhitektūras estētika, kurai šobrīd tiek svinēta 100 gadu jubileja. Tā laika interjera dizainam ir daudz funkciju un īpašību, kas mūsdienās tiek ieviestas tipiskos Loft stila projektos. Kā neviena cita telpas koncepcija, Loft stila interjera dizains uzsver mājīga komforta un radošas darba telpas apvienojumu. Efektīga industriālā noskaņa atbalsta atvērtību un lielisku telpas izjūtu. Līdz ar Loft sēriju, Purmo piedāvā kolonnu radiatorus ar novatoriskām virsmām un krāsām, kas atbilst šādu telpu koncepcijas prasībām.

UNIKĀLAS KRĀSAS UN APDARE

Loft sērija piedāvā Delta Laserline radiatorus neparastās krāsās.

Jaunās sērijas kolonnu radiatori ir piemēroti ne tikai Loft vai līdzīgām dzīvojamām telpām. Tie var kalpot arī kā dizaina elements sabiedriskās telpā ar atbilstošu atmosfēru, piemēram, klubos, restorānos ar attiecīgu konceptu, nakts klubos un visbeidzot arī viesību telpās ar neapstrādāta betona grīdām un sienām. Radiatori ar apdari, kas līdzīnās varam vai rūsai ir arī daļa no pašreizējām krāsu tendencēm vannas istabās un SPA atpūtas telpās. Kā tas prezentēts jaunākajā ISH Frankfurtes izstādes projekta „Pop up my Bathroom“ ietvaros.

Dizaineriem tagad ir jauns, īpašs krāsu paletes papildinājums. Patinas brūnais, kapara un neapstrādāta tērauda pārklājums ir jaunie toņi Purmo krāsu un faktūru piedāvājumā. Tie pieejami tikai Delta Laserline sērijām un tikai Loft sērijai.

ELASTĪGUMS UN IZVĒLE

Vēl viena Tīringenē (Meiningen) ražotā kolonnu radiatora Delta Laserline īpašā iezīme ir mūsdienīga un elastīga ražotne, kas ļauj precīzi pielāgot augstumu no 300 līdz 3000 milimetriem. Rezultātā radiatori ir optimāli piemērots risinājums, pirmkārt, renovācijas tirgum, jo vecajās ēkās cauruļu attālumi bieži neatbilst standarta izmēriem. Klasiskais radiatora dizains uzsver augstvērtīgo atmosfēru vecajās ēkās, taču tas estētiski saplūst arī ar izsmalcinātu modernu arhitektūru. Radiatori tiek metināti ar lāzertehnoloģiju, kas garantē precīzu un pievilcīgu izskatu līdz pēdējam sīkumam, it īpaši, ja tiek uzklāts caurspīdīgs pārklājums ar dabisko metinājumu saglabāšanu.

Delta Laserline ir pieejami biezumā no divām ribām (ar konstrukcijas dziļumu 63 milimetri) līdz sešām ribām (ar konstrukcijas dziļumu līdz 215 milimetriem). Ribu D profils un optimizētais savienojumu attālums (50 milimetri) nodrošina augstu siltuma atdevi.

 

IZLIEKTA SIENA? NEKĀDU PROBLĒMU.

Delta Laserline sērijas radiatoru unikālā dizaina konstrukcija ļauj tos uzstādīt pie izliektas formas sienām.

Gan vertikālos, gan horizontālos Delta Laserline ribu radiatorus var konfigurēt tā, lai radiatoru varētu uzstādīt uz sienas, kas ir izliekta gan uz iekšu, gan uz āru.

Pirms izvēlaties risinājumu izliektām sienām, lūdzu, konsultējieties ar uzstādītāju vai projektētāju, jo izliekuma leņķim ir jāatbilst ierobežotām vērtībām.

IZCILA EFEKTIVITĀTE

Pateicoties unikālajai ribas formai, patentētais Delta profils nodrošina vairāk siltuma no tāda paša ribas garuma.

Delta Laserline profila sekcija ir unikālas formas – līdzīga kā “D”. Tas dod visefektīvāko izejas jaudu no ribas vienības.

Tirgū visizplatītākie ribu radiatori ir ar apaļveida formas profila sekcijām, kas padara tos mazāk efektīvus siltuma atdevē salīdzinājumā ar Delta Laserline sērijām.

 

Uzzināt vairāk 

Renāte Bērzkalne @renate
https://www.m.buvbaze.lv/renate/
6 gadu 8 mēnešu 11 dienu portālā
Bija online 07 maijā 09:37
Meklētājs būvniecības nozarē