Konkursā Gada preču zīmei 2020 piedalās 54 dalībnieki Ziņas

Konkursā Gada preču zīmei 2020 piedalās 54 dalībnieki

Otrdiena, 27 aprīlī, 2021

 Patentu valdes, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Dizaineru savienības (LDS) rīkotajā konkursā "Gada preču zīme 2020" kopumā piedalās 54 dalībnieki, aģentūrai LETA pavēstīja Patentu valdē.

Tajā informēja, ka "Gada preču zīme 2020" tiek rīkots divās nominācijās - "Gada preču zīme - Latvijai", kur šogad piedalās 40 dalībnieki, un "Gada preču zīme - pasaulei" - 14 dalībnieki.

Patentu valdes direktora pienākumu izpildītāja un Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore Baiba Graube atzīmēja, ka šoreiz konkursā preču zīmes ir ļoti interesantas un dažādas.

Viņa minēja, ka to sekmēja konkursa nolikuma jauninājums - savus favorītus balsošanai izvirzīja Patentu valde, LTRK un LDS, gan vienlaikus, tāpat kā iepriekšējos gadus, konkursam pieteicās arī paši preču zīmju īpašnieki.

Konkursa otrajā kārtā uzvarētāji tiks noskaidroti, ņemot vērā sabiedrības balsojuma rezultātus un žūrijas komisijas vērtējumu. Balsojums tiešsaistē tiks rīkots no pirmdienas, 26.aprīļa, kas ir Pasaules intelektuālā īpašuma diena, līdz 9.maijam. Balsot iespējams portālā "Tvnet.lv".

Savukārt no 10.maija līdz 17.maijam noritēs žūrijas, kurā ietilpst pārstāvji no Patentu valdes, LTRK, LDS, kā arī AS "Printful Latvia" komisijas darbs.

Apbalvojumi tiks pasniegti 2021.gada 21.maijā.

Iepriekšējos gados apbalvojumu ir saņēmuši SIA "Zekants", SIA "Labie koki", Latvijas Nacionālā opera un balets, SIA "Manilla", SIA "Milzu!", Jelgavas novada pašvaldība, SIA "Enogam", "Printful Latvia", Mārtiņš Barkāns ar SIA "Abavas dārzi, SIA "Rāmkalni", SIA "Marine Insurance Services", SIA "Latvijas Piens", SIA "Lattelecom", AS "Spodrība".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē