Preses nama kvartālā sāk pirmās kārtas būvniecību Ziņas

Preses nama kvartālā sāk pirmās kārtas būvniecību

Otrdiena, 13 aprīlī, 2021

Būvniecības uzņēmums UPB sācis pirmās kārtas būvniecības darbus Preses nama kvartālā. Projekta attīstītājs Lords LB Special Fund V par pirmās kārtas būvniecību noslēdzis līgumu ar UPB par 76,8 miljoniem eiro, informē projekta attīstītājs.

Saskaņā ar būvniecības plānu pēc demontāžas darbu pabeigšanas vēsturiskajā tipogrāfijas ēkā teritorija nodota būvniekiem.

Atbilstoši projekta iecerei līdz 2023.gada vasarai Daugavas kreisajā krastā plānots attīstīt gan modernu biznesa centru, gan multifunkcionālu centru ar futbola laukumu uz ēkas jumta.

Projekta attīstītājs Lords LB Special Fund V, saņemot no Rīgas pilsētas būvvaldes apstiprinājumu par būvniecības nosacījumu izpildi Preses nama Kvartāla pirmā posma attīstībai, ir sagatavojis un nodevis būvlaukumu kompānijai UPB.

“Projekts paredz Pārdaugavā dabīgi plaukstošo Zināšanu jūdzi – jaunos talantus un prātus – savienot ar nākotnes uzņēmējdarbības un attīstības mezglu, par kādu kļūs Preses nama kvartāls. Saskaņā ar mūsu vīziju Preses nama kvartāls ir sava veida metapilsēta, kas apvieno telpas komercdarbībai, birojiem ar infrastruktūru atpūtai, sportam un kultūrai. Šādas vīzijas sinerģiju ar Rīgas attīstību ilgtermiņā un īpaši Daugavas kreisā krasta attīstību pierāda arī operatīvā dokumentācijas izskatīšana un saskaņošana no atbildīgo iestāžu puses,” būvvaldes jaunās pieejas nozīmi akcentē projekta attīstītāja Lords LB Special Fund V pārstāvis Giedrjus Bernots (Giedrius Bernotas). Viņa skatījumā zaļā koridora principu ieviešana stimulē būvniecības procesu, padarot to ātrāku un attīstītājiem pievilcīgāku.

Preses nama kvartāla pirmajā būvniecības kārtā paredzēts izveidot vienu no modernākajiem biznesa darījumu centriem Baltijā. Kompleksā līdztekus attīstīs arī multifunkcionālu centru, kur atradīsies plašas tirdzniecības un ēdināšanas zonas, sporta klubs, medicīnas pakalpojumi, velosipēdu novietne un remontdarbnīca, kā arī trīs līmeņu virszemes autostāvvieta. Uz ēkas jumta ieplānota apzaļumota terase, futbola laukums, pielāgojams sporta laukums, kafejnīca un bērnu rotaļlaukums. Unikālā koncepta futbola laukums uz multifunkcionālā centra piektā stāva jumta terases būs vienīgais Baltijā, un ar tā izbūvi projekta attīstītājs Lords LB Special Fund V plāno radīt sinerģiju starp aktīvu dzīvesveidu un darba vidi.

Preses nama kvartālā īpaša uzmanība pievērsta energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, veselīgas darba vides radīšanai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Līdzās A klases biroju telpām, kas atbildīs BREEAM sertifikāta Excellent standartam un kur paredzētas darba vietas ap 2500 cilvēkiem, biznesa centra pirmajā stāvā plānots iekārtot arī īpaša koncepta kopstrādes telpas.

Sekojot pasaules tendencēm, arī Preses nama kvartāla teritoriju maksimāli pielāgos tās darbinieku, apkaimes iedzīvotāju un viesu aktīvā dzīvesveida prasībām. Jaunais biznesa kvartāls atradīsies tuvu Rīgas centram – piecpadsmit minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. Turklāt blakus esošā attīstītā sabiedriskā transporta infrastruktūra savienos Preses nama kvartālu ar visiem Rīgas rajoniem.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē