Kesko Senukai turpinās preču tirdzniecību arī tiešsaistē Ziņas

Kesko Senukai turpinās preču tirdzniecību arī tiešsaistē

Piektdiena, 9 aprīlī, 2021

Atsākot veikalu klātienes darbu pilnā apmērā, būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības tīkls "Kesko Senukai" turpinās piedāvāt preču tirdzniecību arī tiešsaistē, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Kesko Senukai Latvia" mārketinga vadītāja Marija Jakovļeva.

Viņa norādīja, ka no 7.aprīļa "Kesko Senukai" Latvijas teritorijā atsācis darbību pilnā apjomā, sniedzot iespēju ikvienam klientam iegādāties visas sortimentā esošās preces bez ierobežojumiem. 

Veikalos tiek ievērotas pastiprinātas epidemioloģiskās drošības prasības. Jakovļeva norādīja, ka drošāka iepirkšanās procesa nodrošināšanai "Kesko Senukai" ir veicis virkni pasākumu, ievērojot visas atbildīgo iestāžu prasības un rekomendācijas Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Tai skaitā darbiniekiem tiek nodrošināti nepieciešamie individuālie aizsardzības līdzekļi, virsmas, iepirkumu grozi un rati tiek regulāri dezinficēti, uzstādītas papildu aizsargsienas kasieriem.

Pircēju plūsmas kontrolei ieeja veikalos atļauta tikai ar iepirkšanās grozu vai ratiem - pie veikala ieejas izvietots tikai tāds iepirkumu grozu un ratu skaits, kas atbilst atļautajam apmeklētāju skaitam.

Veikala apmeklētājiem jālieto aizsargmaskas, jāievēro droša distance no citiem apmeklētājiem un darbiniekiem, kārtīgi jādezinficē rokas, kā arī iespēju robežās jāapmaksā pirkumi ar bankas karti. Ir rekomendējama viena mājsaimniecības pārstāvja atrašanās veikalā.

Vienlaikus Jakovļeva aicināja arī turpmāk izvērtēt veikala apmeklēšanas nepieciešamību, doties uz veikalu pa vienam, kā arī iespēju robežās saīsināt veikala apmeklējuma laiku.

LETA jau ziņoja, ka no trešdienas var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. To paredz valdības 1.aprīlī pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa.

Klātienē var tikt organizēta arī ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām.

Būvniecības, mājas un remonta preču mazumtirdzniecības uzņēmums "Kesko Senukai Latvia" 2019.gadā strādāja ar 117,621 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 29,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu, veidoja 2,909 miljonus eiro.

Kā liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija, Latvijā ir 11 "Kesko Senukai" veikali.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas vairākās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

"Kesko Senukai Latvia" iekļauts "Kesko" grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. "Kesko" koncernā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Senuku prekybos centras", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Daugavkrasts M", SIA "Kesko Real Estate Latvia", SIA "K Prof", SIA "K-rauta", SIA "Mežciems Real Estates", SIA "Polo LS", SIA "TP Real Estate", "Konekesko Oy", "VV-Auto Group Oy", "Konkekesko Lietuva UAB", "Konekesko Eesti AS", SIA "Baltic RED", UAB "Mokilizingas".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē