Kā izvēlēties dīvānu komplektu? Aktuālie padomi

Kā izvēlēties dīvānu komplektu?

Piektdiena, 9 aprīlī, 2021

Bez mīkstajām mēbelēm nav iedomājama neviena viesistaba. Iegrimstot omulīgos dīvānos un krēslos, mēs atpūšamies pēc darba, komunicējam ar ģimeni, pavadām laiku ar draugiem, izmitinām nakšņošanai ciemiņus. Tik daudzām funkcijām parasti ar vienu dīvānu vien nepietiek, ir vajadzīgas vairākas mēbeļu vienības. Racionāla izvēle ir dīvānu komplekts, kas uzreiz palīdz atrisināt vairākus būtiskus jautājumus. Pirmkārt, Jums nevajadzēs veltīt savu laiku atsevišķu mēbeļu vienību meklēšanai un saskaņošanai. Nav arī garantijas, ka patstāvīgas izvēles rezultāts vizuāli Jūs iepriecinās. Turpretī ražotāju piedāvātie komplekti jau veido vienotu kompozīciju pēc formas, faktūras un krāsu savienojuma. Tie ir pielāgoti aktuālām interjera noformējuma tendencēm un var papildināt dažādu stilu viesistabas. Tiekot pie tāda mēbeļu ansambļa, Jums nevajadzēs arī uztraukties, ka kādam varētu nepietikt vietas. Protams, ja pirms iegādes rūpīgi apdomāsiet, cik cilvēkiem un kādiem nolūkiem pērkat šīs mēbeles. Tādēļ apskatīsim, kam vajadzētu pievērst uzmanību, lai dīvānu komplekta izvēlē trāpītu desmitniekā.  

divans un divi kresli

Novērtējam funkcionalitāti

Kādas iespējas piedāvā mīkstās mēbeles un kas no tā visa ir vajadzīgs tieši Jums ir pirmais un būtiskākais, par ko vajadzētu aizdomāties.

 

Sēdvietas. Precīzāk, - to skaits. Viss ir atkarīgs no tā, cik daudz cilvēku ikdienā atradīsies Jūsu viesistabā. Par ideālu tiek uzskatīts sēdvietu skaits, kas atbilst Jūsu ģimenes locekļu skaitam un diviem iespējamiem ciemiņiem (ja telpas ir ļoti mazas, - vienam). Piemēram, 4 cilvēku ģimenē tas varētu būt viens ietilpīgs dīvāns + divi krēsli vai arī divu dīvānu komplekts – trīsvietīgais un divvietīgais.

 

Guļamvietas. Aktuāli, ja mājoklī nav atsevišķas istabas ciemiņu uzņemšanai. Tādā gadījumā dīvānam vajadzētu būt izvelkamam, lai nepieciešamības gadījumā transformētu to par komfortablu divvietīgu guļamvietu. Ietilpīga veļas kaste būs noderīgs bonuss.

 

Relaksācijas iespējas. Atsevišķi mēbeļu komplekti spēj dāvāt augstākās pakāpes komfortu saviem īpašniekiem. Tie ir tā saucamie dīvāni-reglaineri, kuri transformējas un pielāgojas ķermenim. Varēsiet nolaist atzveltni līdz pusguļus stāvoklim, noregulēt galvas un kājas balstus tā, kā Jums ir ērtāk. Tas palīdzēs atvilkt elpu pēc darba dienas, atpūtināt nogurušas kājas, muguru un vienkārši ērti iemēbekārtoties, lai palasītu, paskatītos TV, parunātos ar tuviniekiem. Ja sapņojat par ko vairāk, kā tikai dīvānu pasēdēšanai, - tā ir īstā izvēle!

Sastatām mēbeļu skaitu ar istabas platību

Jāapsver arī dīvānu komplekta izvietojums telpās jeb cik daudz mēbeļu vienību te varētu ietilpt, lai netraucēti pārvietotos un veidotos harmonisks kopskats. Ja Jums šķiet, ka komplekti ir domāti tikai plašām viesistabām, tā nebūt nav. Pašlaik ir daudz kompaktu, bet funkcionālu un estētisku variantu arī mazākām telpām.

 

Populārs komplekts nelielām istabām - dīvāns ar krēslu. Tā ir klasiskā kombinācija, kas neaizņems daudz vietas un attiecīgi nepārblīvēs mazas telpas, taču nodrošinās vismaz 3 sēdvietas (ja dīvāns ir trīsvietīgais – pat 4), kā pilnībā pietiks vidusmēra ģimenei. Ja izvēlēties komplektu ar elegantām, augstām kājiņām, tas padarīs tepas “gaisīgākas” un vizuāli plašākas.

 

Viduvējās un plašās istabās var atļauties izvietot daudz lielāku mēbeļu skaitu, padarot viesistabu komfortablāku un daudzfunkcionālāku. Tas var būt dīvāns ar diviem krēsliem vai kombinācija no dīvāna, krēsla un pufa. Daudzi pienācīgi nenovērtē pufa lomu atpūtas zonas veidošanā. Taču to var izmantot kā papildus sēdvietu, ērtu kāju balstu, nelielu žurnālgaldiņu, vietu plediņu glabāšanai, jo daudzi modeļi ir atveramie. Tāpat ar pufa palīdzību var veidot ērtu U-veida atpūtas zonu, kas ir komunikācijai ļoti ērts izkārtojums. 

divans kresls un pufs

divi divani un divi kresli

Vēl viena teicama alternatīva plašām telpām ir divu dīvānu komplekts. Īpaši aktuāli, ja Jums ir studiju tipa dzīvoklis, vai virtuve, kas apvienota ar viesistabu. Šāds komplekts palīdzēs atdalīt telpas ar dažādām funkcijām, veidojot atsevišķu zonu ar 5 sēdvietām (divvietīgais + trīsvietīgais dīvāns). Mēbeles var novietot paralēli, L-veidā, vienā līnijā (ja istaba ir izstiepta, bet šaura) vai ar atzveltnēm vienu pret otru, veidojot tādu kā oāzi telpas vidū. Papildiniet to visu ar aksesuāriem – stāvlampu, paklāju, sienas lampām un izveidosies stilīga atpūtas zona gan ģimenes, gan draugu pasēdēšanām.

Izvēlamies savai gaumei un interjeram piemērotāko apšuvi

Mēbeļu stila un toņa saskaņošana ar istabas interjeru arī ir vērā ņemams moments. Lielākoties dīvānu komplekta estētiskā puse ir atkarīga tieši no apšuvuma materiāla.

 

Ādas dīvāni ir grezns atribūts, kas ļoti piestāvēs klasiska, vintāžas, loft stila interjeram. Tie ilgstoši nemaina savu eleganto izskatu un priecē ar vieglu kopšanu, jo neuzsūc mitrumu, nepiesūcas ar spalvām (ja ir mājdzīvnieki), jebkāda veida netīrumus no tiem var noslaucīt ar mitru drāniņu. Jārēķinās vien ar dabīgās ādas izstrādājumu augsto cenu. Budžetam draudzīgāka, bet tikpat eleganta alternatīva ir ekoādas apšuvums. Pašlaik ekoāda mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka vizuāli gandrīz neatšķiras no dabīgā materiāla.

 

Ja vēlaties padarīt viesistabu mājīgāku – apšuve no gobelēna ir praktiska, no cenas un kvalitātes viedokļa optimāla izvēle. Materiāla pamatā ir kokvilnas šķiedra, attiecīgi tas saglabā visas kokvilnas sniegtās privilēģijas – gaisa caurlaidību, taustei patīkamu tekstūru, hipoalerģēnas īpašības. Pirms iegādes ievērsiet uzmanību, vai gobelēna apšuve ir piesūcināta ar speciālām netīrumus atgrūdošām vielām. Tas ievērojami atvieglos kopšanu, jo tomēr tekstils samērā viegli smērējas. Taču tā priekšrocība ir milzīgā toņu izvēle, kas ļaus piemeklēt variantu jebkura stila interjeram – no klasiskā līdz modernajam (antracīta pelēks, gaiši zils, piparmētru zaļš, rozā gobelēns utt.).

 

Ja patīkamas sajūtas atpūtas laikā Jums ir galvenā prioritāte, jāapsver doma tikt pie samta vai velūra komplekta, kas ir īpaši patīkams pieskārienam. Tāpat kā gobelēns, audumi pieejami plašā krāsu gammā. Modernajam stilam piestāvēs svaigi un dzīvespriecīgi toņi, klasiskajam – karaliski glauni (tumši zils, smaragdzaļš, bordo u.tml.). Īpaši greznas ir samta mēbeles, taču samērā dārgas. Velūrs ir lētāka alternatīva, bet pietiekami kvalitatīva - audums ir nodilumzturīgs. Jārēķinās vien, ka šādiem komplektiem būs nepieciešama delikāta tīrīšana. Ja mēbeļu radītais komforts Jūsu izpratnē to atsver – tā ir īstā izvēle Jums!

 

Iegādāties augsti kvalitatīvus dīvānu komplektus Jūs varat interneta veikalā 220.lv. Tieši te Jūs varēsiet izvēlēties savai gaumei, istabas interjeram un ģimenes locekļu skaitam piemērotāko komplektāciju. Piedāvājumā ir gan kompakti varianti no 2 mēbelēm, gan daudzfunkcionāli risinājumi plašākām telpām. Gatavi stilīgi komplekti palīdzēs Jums aiztaupīt laiku mēbeļu meklēšanai un saskaņošanai, kā arī būtiski ieekonomēt naudu, jo 220.lv mēbeles tiek piedāvātas par izdevīgām cenām!

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.m.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 2 mēneši 1 diena portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē