Luminor vebinārā stāstīs par zemes iegādi privātmājas būvniecībai un būtiskākajiem aspektiem tās izvēles procesā Ziņas

Luminor vebinārā stāstīs par zemes iegādi privātmājas būvniecībai un būtiskākajiem aspektiem tās izvēles procesā

Trešdiena, 31 martā, 2021

Luminor Bank pārstāvji šodien vebinārā stāstīs par zemes iegādi privātmājas būvniecībai un būtiskākajiem aspektiem tās izvēles procesā, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Vebinārs notiks plkst.10, un tas būs skatāms tiešraidē bankas "Facebook" profilā.

"Luminor" pārstāvji norādīja, ka arvien biežāk Latvijas iedzīvotāji apsver domu pārcelties uz dzīvi piepilsētā, tostarp bankas dati liecina, ka Rīgas apkaimē aptuveni 70% izsniegto aizdevumu ir privātmājas iegādei vai būvniecība. Tāpat ik gadu pavasarī interese par zemes iegādi pieaug.

"Mājas būvniecība nav tas vieglākais process, ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā pirms mājokļa būvniecības sākšanas. Piemēram, pirmais solis būtu nevis uzreiz ķerties pie zemes gabala meklēšanas, bet gan vērsties bankā, lai noskaidrotu pieejamo finansējuma apjomu - tas palīdzēs pēc tam meklēt jau konkrētāk zemes gabalu un raudzīties uz mājokļa būvniecības procesu. Tam seko pats zemes iegādes process - elektrība, piebraucamais ceļš, ūdens, kanalizācija un vēl citi jautājumi par kuriem ir jābūt skaidrībai pirms zemes iegādes, lai vēlākos posmos kāda no šīm pozīcijām neradītu būtiskas papildu izmaksas vai nekļūtu par nopietnu šķērsli mājokļa būvniecībai," klāstīja bankā.

Pasākumā piedalīsies "Luminor" Nekustamo īpašumu vērtēšanas nodaļas vadītājs Gustavs Reinsons, Babītes novada Attīstības daļas vadītāja Veldze Liepa un SIA "Domuss" nekustamo īpašumu pārdošanas speciālists Jānis Ozols. Diskusiju moderēs "Luminor" mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

"Cilvēku vēlmi dzīvot piepilsētā novērojām jau pirms pandēmijas, taču pēdējā gada laikā tā ir pieaugusi, turklāt paredzams, ka šī tendence varētu saglabāties un attīstīties arī turpmāk. Jau tagad novērojam pieprasījumu Pierīgā, kas galvenokārt ir pēc privātmāju būvniecības Mārupē, Ādažos, Babītē, Stopiņu un Ķekavas novadā. Visbiežāk tās ir ģimenes ar bērniem, kuru vidējie mājsaimniecības ienākumi ir ap 2500 eiro, bet vidējā aizdevuma summa aptuveni 160 000 eiro, savukārt būvējamā mājokļa platība vidēji ir no 130 līdz 150 kvadrātmetriem," piebilda Sausais.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē