Sākusies pretendentu pieteikšana BŪVINDUSTRIJAS LIELAJAI BALVAI 2017 Ziņas

Sākusies pretendentu pieteikšana BŪVINDUSTRIJAS LIELAJAI BALVAI 2017

Trešdiena, 10 maijā, 2017

Piesaki pretendentu līdz 3. augustam!

 Kurš no inženieriem, arhitektiem, zinātniekiem, būvmateriālu ražotājiem un citiem būvindustrijā strādājošajiem pelnījis lielo atzinību - valstī augstāko nozares apbalvojumu, Būvindustrijas lielo balvu “Pamatakmeni”?

E-pasts pieteikumu pieņemšanai un informācijai: bgbalva@gmail.com.

Pretendentus balvai var izvirzīt kolēģi, uzņēmumi, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības, darba devēji, projektu pasūtītāji, pašvaldību pārstāvji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, juridiskas un fiziskas personas, kas nav pretendenta pirmās pakāpes radinieki vai pats pretendents.

Kuriem no nozarei teju visu mūžu atdevušajiem “Pamatakmeni” pasniegs Būvindustrijas lielās balvas patrons Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis? Kuram arhitektam un inženierim Būvindustrijas lielo balvu pasniegs Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens?

To noteiks būvindustrijas profesionāļi – vairāk kā 30 vērtētāji.

Vērtētāji gaida vēstules ar aprakstu par izvirzītā kandidāta projektiem un nopelniem, par viņa personīgo ieguldījumu kāda projekta vai būves tapšanā. Vērtētāji gaida pamatojumu, kāpēc tieši šogad balvai pieteiktais inženieris vai arhitekts pelnījis nozares augstāko apbalvojumu valstī.

Kategorijā “Gada inženieris/arhitekts 2017” kopā ar motivācijas vēstuli par pretendentu obligāti jāiesniedz vismaz divi IETEIKUMI jeb ATBALSTA VĒSTULES no kolēģiem, pasūtītājiem vai sadarbības partneriem. Ieteikuma/atbalsta vēstules apjoms – līdz 500 rakstu zīmēm. Ieteikuma/atbalsta vēstules saturs - pamatojums, kāpēc tieši šis pretendents cienīgs saņemt “Būvindustrijas lielo balvu 2017”. Kāds ir viņa kā inženiera/arhitekta pienesums kopējā projektā?

Balvas “Pamatakmens” pasniegšanas ceremonijas ideja balstīta visu būvindustriju apvienojošā, nekomerciālā, nozares sabiedrisko organizāciju rīkotā pasākumā ar mērķi izcelt CILVĒKU: arhitektu, būvinženieri, zinātnieku, būvmateriālu ražotāju un citus nozares ļaudis, kuru līdzdalībai un prasmēm pateicoties, tapušas izcilas būves. Šogad balva tiks pasniegta piekto reizi. Lai arī būvindustrijas profesionāļi nosaka, kuri pretendenti iegūs valsts augstāko apbalvojumu nozarē, interneta vidē par pretendentiem balsot varēs jebkurš, tā palīdzot pretendentam iegūt simpātiju balvu. Būvindustrijas ļaudis atzīst, ka nav lielāka gandarījuma, kā būt atzītiem nozares profesionāļu vidū un tikt suminātiem savā valstī, kā arī novērtētiem starp kolēģiem.

 BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA 2017 laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 

2017. gada 4. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

 Izcili inženieri un arhitekti atrodami gan starp tikko strādāt sākušajiem, gan pieredzes bagātajiem. Būvindustrijas lielā balva palīdz celt gaismā un godināt abus – gan tos, kuri pārliecinoši ir spēruši pirmos soļus būvindustrijā, gan tos, kuri savu pudu sāls jau ir apēduši un iemantojuši kolēģu, darba devēju un sabiedrības atzinību.

Jau piekto gadu nevalstiskas organizācijas izdotais žurnāls “Būvinženieris” un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un citām būvindustrijas profesionālajām nevalstiskajām organizācijām izsludina pieteikšanos gadskārtējam Latvijas mēroga notikumam BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA. Balva tiek pasniegta divās kategorijās: „Mūža ieguldījums būvindustrijā” un „Gada inženieris/arhitekts”, kas iekļauj nominācijas "Gada inženieris", "Gada arhitekts", "Gada jaunais arhitekts", "Gada jaunais inženieris". Pretendenti uz šiem tituliem tiks vērtēti profesionālajā vidē. 12 laureāti (katrā kategorijā seši) saņems galveno balvu “Pamatakmeni” un citas prestižas un nozīmīgas balvas. 

BŪVINDUSTRIJAS LIELĀ BALVA 2017 notiek, pateicoties ģenerālsponsoram SIA “Bauroc”, sponsoriem: SIA “Paroc”, SIA „Sakret”, SIA „Knauf”, SIA “Peri”, AS “Būvuzņēmums Restaurators”, atbalstītājiem: SIA “Skonto būve”, SIA “Technonicol”, SIA “Saint – Gobain” (“Weber”, “Gyproc”, “Isover”), SIA “CMB”, SIA “Doka”, AS „Strabag”, „Ramirent Baltic”AS Rīgas filiāle, mediju partneriem: building.lv, abc.lv, būvlaukums.lv, buvbaze.lv, nozare.lv, TVNET, radio “Skonto”, TV Rīga 24.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 7 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē