Ziņas

"Būvinženieris" atkal "Labas valodas" izdevumu pulkā

Trešdiena, 17 martā, 2021

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) žurnāls Būvinženieris jau trešo gadu saņēmis laureāta balvu Valsts valodas centra (VVC) akcijā Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē. Akcijas dalībnieki sumināti interneta tiešsaistes sarīkojumā trešdien, 17.martā. Arī šogad žurnāla numuru vākus rotās godpilnā uzlīme Laba valoda.

Laureātu paziņošanas sarīkojumā tiešsaistē piedalījās žurnāla galvenā redaktore Antra Ērgle un literārā redaktore Ieva Mašale. Galvenā redaktore Antra Ērgle pauž – ir gandarījums par uzslavu komandas darbam, veidojot būvniecības nozares žurnālu labā latviešu valodā. Literārā redaktore Ieva Mašale teic – liels ieguvums ir iespēja saņemt VVC redaktoru vērtējumu un analīzi par žurnāla publikācijām, izmantojot zināšanas par labu valodas lietojumu un jaunajām tendencēm ikdienas darbā.

Būvinženieris nosaukts par laureātu specializēto izdevumu grupā. Otrs laureāts šajā kategorijā ir izdevums Saimnieks LV, kas veltīts zemkopībai. VVC direktors Māris Baltiņš uzteica specializēto izdevumu redaktoru darbu, kopā ar autoriem veidojot profesionāli augstvērtīgus nozares rakstus skaidrā, labā latviešu valodā.

Ievada uzrunā Baltiņš uzsvēra, ka rakstošās preses loma neierastajos apstākļos tikai pieaugusi, jo sabiedrībai vajadzīga informācija, kam var uzticēties. “Mediju valoda vajadzība precīza, bet ne sausa, izteiksmīga, bet ne pārāk vienkārša. Vēlos sveikt tos, kuri turpina uzturēt un kopt labas valodas standartus,” sacīja VVC vadītājs.

Apbalvošanā piedalījās akcijas atbalstītāji. Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Andris Vītols uzsvēra, ka svarīga regulāra saikne starp medijiem un VVC. Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis pauda, ka mediju valoda jāvērtē un jākopj, lai to saglabātu tīru un pilnveidotu kā valsts kultūras daļu. Akciju atbalsta arī Kultūras ministrija.
Šogad akcijā piedalījās astoņi preses izdevumi, vēstīts VVC paziņojumā. Reģionālo laikrakstu kategorijā par laureātiem nosaukti izdevumi Kurzemes Vārds, Latgales Laiks un Kurzemnieks. Starp žurnāliem, kas iznāk retāk nekā reizi nedēļā, uzteikts izdevums Liepājas Vēstules. Veicināšanas balvas ieguva žurnāli Mājas Viesis un I’mperfekt.

Laureāti saņem balvu, diplomu un tiesības izmantot zīmolu Laba valoda. Akcijas dalībnieki varēja noklausīties VVC Terminoloģijas un tiesību aktu tulkošanas departamenta redaktoru Rūtas Lazdas un Annas Zahares prezentācijas par vērtēšanas gaitā secināto, kā arī Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes profesores Dr.philol. Dites Liepas priekšlasījumu. Valsts valodas centrs pateicas visiem, kas ciena un godā valsts valodu, vēstīts iestādes paziņojumā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 15 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē