Swedbank prezentēs jaunāko mājokļu pieejamības indeksu Ziņas

Swedbank prezentēs jaunāko mājokļu pieejamības indeksu

Otrdiena, 16 martā, 2021

Šodien "Swedbank" tiešsaistes platformā "Zoom" prezentēs jaunāko mājokļu pieejamības indeksu, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Tiešsaistes pasākums notiks plkst.10. Pasākumu vadīs "Swedbank" galvenā ekonomiste Latvijā Līva Zorgenfreija un "Swedbank" Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.

Covid-19 pandēmija aizvadītajā gadā radījusi būtisku viļņošanos mājokļu tirgū. Pielāgojoties dzīvei pandēmijas apstākļos, mainījušās iedzīvotāju vēlmes un pieprasījums pēc mājokļiem Latvijas galvaspilsētā un reģionu centros.

Vienlaikus "Swedbank" mājokļu pieejamības indekss liecina, ka par spīti vīrusam un lielajai nenoteiktībai vidējā mājsaimniecība Rīgā un citās Latvijas lielajās pilsētās joprojām var atļauties iegādāties divistabu dzīvokli.

Pasākumā tiks stāstīts, kā 2020.gadā mainījusies mājokļu pieejamība Rīgā un reģionu lielākajās pilsētās, kādi faktori ietekmējuši mājokļu pieejamības izmaiņas Rīgā un reģionu lielākajās pilsētās, kā 2020.gadā mainījusies mājokļu tirgus aktivitāte un pieprasījums pēc mājokļiem.

Tāpat pasākumā tiks atklāts, vai attālinātā darba ērā ir kļuvis iespējams realizēt sapni par privātmāju, kādu mājokļu iegādei iedzīvotāji dod priekšroku, kuras, pēc iedzīvotāju domām, ir pievilcīgākās vietas mājokļa iegādei Latvijā, kas šobrīd ir būtiskākie iemesli, kas iedzīvotājiem liek apsvērt dzīvesvietas maiņu un kādi faktori šobrīd ietekmē iedzīvotāju plānus iegādāties jaunu mājokli.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 15 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē