Igatei balva par labāko 2020.gada inženierbūves un infrastruktūras būves pārbūvi Ziņas

Igatei balva par labāko 2020.gada inženierbūves un infrastruktūras būves pārbūvi

Pirmdiena, 15 martā, 2021

12.martā "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate" konkursā "Latvijas būvniecības gada balva 2020" ieguva pirmo vietu un saņēma prestižu apbalvojumu par labāko inženierbūvju/infrastruktūras būvju pārbūvi.

Augsto novērtējumu "Igate" ieguva par paveikto valsts nozīmes ūdensnotekas - Gaujas-Daugavas kanāla, kas atrodas Ādažu novadā, rekonstrukciju. Būvdarbi tika veikti kopā ar partneri "Riga Rent", kas ir viens no Latvijā vadošajiem uzņēmumiem hidrotehnisko būvju un meliorācijas sistēmu būvniecībā un rekonstrukcijā, apvienojoties pilnsabiedrībā "R-IGA".

""Igate" kopā ar "Riga Rent" pagājušajā gadā rekonstruēja pavisam trīs nozīmīgas hidrobūves. Protams, ir gandarījums, ka mūsu paveiktais ir pamanīts un novērtēts, taču vēl lielāka nozīme ir šajā jomā iegūtajai pieredzei, kas ļauj aizvien sekmīgāk paplašināt mūsu piedāvājumu būvniecības pakalpojumu tirgū," uzsver "Ceļu būvniecības sabiedrības "Igate"" valdes loceklis Madars Radželis.

1903.gadā uzbūvētā Gaujas - Daugavas kanāla atjaunošanas darbi ir paveikti no 2018.gada jūnija līdz 2021.gada janvārim. Kanāls ir pārbūvēts 3,1 kilometra garumā, notika grunts rakšana un izlīdzināšana, apauguma novākšana un grunts izsūknēšana no ezera. Būvdarbu gaitā ir nostiprināta kanāla gultne, izmantojot augstas kvalitātes šķembas, ieklājot ģeotekstilu un iedzenot rievpāļus. Tāpat ir pārbūvēts ūdens līmeņa regulators, veikta vītņu tipa pacēlāja ar elektropiedziņu un aizvaru izbūve. Teritorijā ierīkota videi draudzīga meliorācijas sistēma.

Rekonstruētais kanāls kalpos plūdu draudu samazināšanai Ādažu un Garkalnes novadu teritorijās.

Gaujas-Daugavas kanāla rekonstrukcijas pasūtītāja bija valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi", projekta autore - valsts SIA "Meliorprojekts", bet būvuzraudzību veica SIA "Inženieru birojs "PROFECTO"". Projekta kopējās izmaksas bija 3,37 miljoni eiro, ko veidoja Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta finansējums.

Konkursu "Latvijas būvniecības gada balva" tradicionāli rīko biedrība "Building Design and Construction Council" (BDCC), kuras mērķis ir būvnozares attīstības veicināšana, veidojot aktīvu atgriezenisko saiti starp būvniecības nozari pārstāvošām valsts institūcijām un būvniecības praktiķiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē