Amber Beverage Group par 15,5 miljoniem eiro veido automatizētu noliktavu Rīgas ostā Ziņas

Amber Beverage Group par 15,5 miljoniem eiro veido automatizētu noliktavu Rīgas ostā

Pirmdiena, 15 martā, 2021

 Globālā alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas kompānija "Amber Beverage Group" investē 15,5 miljonus eiro automatizētās iekārtās, kas tiks uzstādītas noliktavā Rīgas ostas teritorijā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka "Amber Beverage Group" parakstījusi līgumu ar noliktavu iekārtu ražotāju "Jungheinrich" par automatizētās augstplauktu noliktavas izveidei nepieciešamo iekārtu iegādi 15,5 miljonu eiro vērtībā. Noliktava atradīsies Rīgas ostas teritorijā un aizņems 8,9 hektāru lielu platību, turklāt plānots, ka teritorijas sagatavošanas darbi varētu tikt uzsākti šī gada aprīlī.

"Amber Beverage Group" pārstāvji stāstīja, ka jaunās noliktavas projekts tiek īstenots sadarbībā ar projektēšanas kompāniju "AI Engeneering", un kopumā tajā plānots investēt vairāk nekā 33 miljonus eiro.

"Būvniecības pirmajā kārtā plānots apgūt vairāk nekā 24 000 kvadrātmetru, izveidojot automatizētās noliktavas pasūtījumu uzglabāšanas, komplektēšanas un izsniegšanas zonas, kā arī administratīvo daļu," skaidroja kompānijā.

Tāpat tika minēts, ka automatizētās noliktavas augsto plauktu daļā nav paredzēta darbinieku atrašanās un visi procesi tiks nodrošināti bez tiešas cilvēku klātbūtnes. Turklāt plānots, ka kopējais noliktavas augstums būs 24 metri, kur deviņos plauktu stāvos viena virs otras tiks novietotas paletes.

Patlaban kompānijas noliktavu kapacitāte ir 25 000 palešu vietu, savukārt jaunajā noliktavā varēs vienlaicīgi uzglabāt 35 000 palešu, vajadzības gadījumā paplašinot noliktavas ietilpību līdz 45 000 palešu vietām, uzsvēra "Amber Beverage Group". Līdz ar jaunās noliktavas izveidi, plānots apvienot trīs "Amber Beverage Group" pašreizējās Rīgas noliktavas, jaunās noliktavas plānotajai plūsmai sasniedzot 360 000 apstrādāto palešu gadā.

"Amber Beverage Group" izpilddirektore Jekaterina Stuģe stāstīja, ka kompānijai ir svarīgi nodrošināt maksimāli efektīvu kravu pārvaldību sadarbības partneriem vairāk nekā 185 valstīs.

"Lielāko daļu no investīcijām ieguldām jaunās noliktavas kodolā - mūsdienīgam aprīkojumam un tehnoloģijām, kas vēlreiz apliecina "Amber Beverage Group" tālejošos plānus, kļūstot par vienu no 10 ietekmīgākajiem un modernākajiem dzērienu industrijas spēlētājiem pasaulē," komentēja Stuģe.

"Jungheinrich Lift Truck" pārdošanas vadītājs Baltijas valstīs Māris Supe piebilda, ka šāda mēroga loģistikas automatizācijas projekts pēc sava apjoma, sarežģītības un automatizācijas līmeņa ir ievērojams ne tikai Baltijā, bet arī visā Eiropā.

"Varam būt lepni, ka tieši Rīgā uzstādīsim vismodernākos palešu un sīkpreču krautņotājkrānus, palešu un sīkpreču konveijerus, automātiskās komplektēšanas sistēmas "Pick-By-Light" un "Put-By-Light", pilnībā automatizētus iekrāvējus, un to visu savā starpā savienosim ar visjaudīgāko noliktavas pārvaldības sistēmu," uzsvēra Supe.

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers. "Amber Beverage Group" ietilpst arī "Latvijas balzams".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē