Šogad Valkā plānots pabeigt Lugažu laukuma rekonstrukciju par parku Ziņas

Šogad Valkā plānots pabeigt Lugažu laukuma rekonstrukciju par parku

Otrdiena, 9 martā, 2021

Valkas novada domes vadība un speciālisti, tiekoties ar SIA "Ceļu komforts" pārstāvjiem, pārrunājuši nianses Valkas pilsētas Lugažu laukuma rekonstrukcijā jeb pārveidē par parku, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Ivo Leitis.

"Ar arhitektiem esam vairākkārt pārrunājuši projektu, un šī bija pēdējā tikšanās pašā objektā, kur salikām gala akcentus. Ceram, ka tehniskais projekts tiks pabeigts maksimāli ātri, un pavasarī varēsim izsludināt būvniecības iepirkumu, lai šogad rekonstrukcija tiktu īstenota," stāsta Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Pašvaldības iecere ir laukuma vietā radīt ērtu vietu gan ģimenēm, gan jauniem un vecāka gada gājuma cilvēkiem. Parkā plānots uzstādīt soliņus, kas būs ērtāki un vairāk piemēroti atpūtai. Apzinoties jauno cilvēku vēlmi pavadīt brīvo laiku kopā ar vienaudžiem ērtā vidē, plānots uzstādīt viņiem piemērotas sēdvietas.

Parkā dzīvīguma sajūtu un labu noskaņojumu radīs strūklaka. Tāpat projektā paredzēta vieta vietvaras tradicionālajiem pasākumiem - 1.septembrim, 11.novembrim, un citām ierastajām tradīcijām.

Pašvaldības vadītājs skaidro, ka būs notikumi, kas norisināsies jaunajā Valgas - Valkas Dvīņu pilsētas centrā, bet saglabāsies arī tradīcija organizēt pasākumus pie Valkas kultūras nama.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Ceļu komforts" apgrozījums 2019.gadā bija 373 545 eiro, peļņa - 45 711 eiro. Finanšu rādītāji par 2020.gadu vēl nav publiskoti.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē