Būvuzņēmēju partnerības vadītaja: Jaunās publisko ieprikumu vadlīnijas veicinās kvalitāti Ziņas

Būvuzņēmēju partnerības vadītaja: Jaunās publisko ieprikumu vadlīnijas veicinās kvalitāti

Otrdiena, 25 aprīlī, 2017

Rīga,LETA. Latvijā publiskajos iepirkumos ilgstoši dominējis zemākās cenas princips, kas nereti veicinājis dempinga un nepamatoti lētu piedāvājumu iesniegšanas iespējas, bet jaunais Publisko iepirkumu likums iepirkumos veicinās pāreju uz saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma vērtēšanu, aģentūru LETA informēja Latvijas Būvuzņēmēju partnerības (LBP) vadītāja Baiba Fromane.

Viņa uzsvēra, ka vadīšanās pēc zemākās cenas principa iepirkumos ir bijis viens no galvenajiem ēnu ekonomikas veicinošajiem faktoriem būvniecībā.

Fromane skaidroja, ka LBP, Iepirkumu uzraudzības biroju (IUB) un Latvijas Arhitektu savienību (LAS) kopīgi izstrādātās vadlīnijas detalizētāk skaidros Publisko iepirkumu likumā noteikto kritēriju piemērošanu un ļaus iepirkumos nodrošināt vislabāko attiecību starp kvalitāti un cenu. "Šīs vadlīnijas būs noderīgs palīgs pasūtītājiem, iepirkuma procedūrā ļaujot izraudzīties izdevīgāko un kvalitatīvāko piedāvājumu," viņa sacīja.

Par vadlīnijām saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma vērtēšanai būvdarbu, projektēšanas, kā arī apvienotajos būvdarbu un projektēšanas iepirkumos diskutēs konferencē ceturtdien, 27.aprīlī, no plkst.10.15 Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Konferenci organizē LBP sadarbībā ar IUB un LAS.

"Šīs konferences tematika ir vienmēr aktuāla gan pasūtītāju, gan uzņēmēju vidū. Izstrādāt profesionālus, aktuālus un praktiski pielietojamus vērtēšanas kritērijus, lai iepirkumā sasniegtu visizdevīgāko rezultātu, ir nozīmīgs uzdevums un arī izaicinājums profesionālajām organizācijām," uzsvēra IUB vadītāja Dace Gaile.

"Kvalitatīva, sabiedrības un pasūtītāja vajadzībām atbilstoša, ilgtspējīga ēka, kas būs augstvērtīgs pienesums apbūvētajā vidē, ir vairāku iepirkumu koprezultāts. Katra šī iepirkuma veiksmi vai neveiksmi lielā mērā nosaka pasūtītāja ieguldītais darbs šī iepirkuma sagatavošanā, norisē un pēc tam - līguma izpildes uzraudzībā, aktīvi iesaistoties visos procesos," sacīja LAS viceprezidente Elīna Rožulapa.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē