Kā saremontēt savu kāpņu telpu: Hipokrāta ielas nama pieredze Ziņas
Foto: riga.lv

Kā saremontēt savu kāpņu telpu: Hipokrāta ielas nama pieredze

Piektdiena, 21 aprīlī, 2017

Tāpat kā teātris sākas ar priekškaru, daudzdzīvokļu mājas sākas ar kāpņu telpām. Tieši kopējā "ieejas telpa" rada atmosfēru: vai nu tie ir sliktu grafiti cienītāju uzraksti uz sienām un nelāgi smakojošs lifts, vai arī ziedi uz jaunajām plastmasas palodzēm un svaigas krāsas smarža kāpņu telpā. Mājas iedzīvotāji un viesi dienu no dienas dodas cauri kāpņu telpai, no rītiem dodoties savās darīšanās un vakaros atgriežoties mājās. Un tā vien gribas, lai, ienākot kāpņu telpā, būtu sajūta: "ak, cik labi ir mājās!"

Lai uzlabotu kāpņu telpas ārējo izskatu, pēc dzīvokļu īpašnieku vēlmēm, kas izteiktas kopsapulces laikā, no pagājušā gada februāra līdz jūnijam ar RNP atbalstu tika veikts kāpņu telpas kosmētiskais remonts. Remonta laikā tika izlīdzinātas un špaktelētas sienu un griestu nepilnības, bojājumi, kā arī nokrāsotas sienu virsmas. Tam sekoja kāpņu margu uzliku maiņa, pastkastīšu maiņa, uzstādītas sensorlampas, kā arī pārkrāsots kāpņu režģis un ārdurvis.

Remontdarbu izmaksas bija aptuveni 19 000 eiro, mājas iedzīvotāji uzkrājumu veidoja pakāpeniski un ikmēneša maksa par remontu sastādīja 0,17 EUR/m2.

Kā panākt, lai šāds remonts tiktu veikts arī jūsu mājā? Sākumā ir jāiepazīstas ar jūsu mājas remontdarbu plānu 2017. gadam. Ar to klients var iepazīties savā www.e-parvaldnieks.lv profilā, kā arī klātienē jebkurā no uzņēmuma 10 klientu apkalpošanas centriem visā Rīgā, vai arī tāmē, kas 2016. gada oktobrī tika ievietota klienta pastkastē.

Gadījumā, ja Jūsu mājas plānoto remontdarbu kopsavilkumā 2017. gadam kāpņu telpas remontdarbi nav iekļauti, par darbu iekļaušanu tāmē var lemt mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kopsapulcē vai aptaujas veidā, balsojot “PAR” (50% + 1 balss) remontdarbu iekļaušanu tāmē, norādot arī remontdarbiem nepieciešamā finansējuma avotu – tas var būt gan mājas esošais finanšu līdzekļu uzkrājums, gan jauna uzkrājuma veidošana.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē