Tiešsaistes seminārā informēs par Tuvo Austrumu tirgus aktualitātēm būvniecības nozarē Ziņas

Tiešsaistes seminārā informēs par Tuvo Austrumu tirgus aktualitātēm būvniecības nozarē

Otrdiena, 12 janvārī, 2021

 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šodien rīkos otro bezmaksas semināru, lai uzņēmējus informētu par starptautiskās izstādes "Expo 2020" sniegtajām iespējām, aģentūrai LETA pavēstīja LIAA Komunikācijas un informācijas departamentā.

Šodienas semināra tēma ir Tuvo Austrumu tirgus aktualitātes būvniecības nozarē. Seminārs notiks tiešsaistē un tas sāksies plkst.10.

LIAA pārstāvji atgādināja, ka šogad 1.oktobrī Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Dubaijā sāksies starptautiskā izstāde "Expo 2020".

"Izstāde "Expo 2020" uzņēmējiem paver iespējas realizēt ambiciozākās ieceres un sasniegt tādu auditoriju, kura ikdienā ir teju nesasniedzama. Plānots, ka izstāde pulcēs vairāk nekā 190 pasaules valstis un līdz pat 25 miljoniem apmeklētāju. Pandēmijas laikā pasaule ir mainījusies daudzi kontakti tiks veidoti no jauna, tādēļ aicinām Latvijas uzņēmējus būt aktīviem un izmantot šo iespēju," uzsvēra LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Nākamais seminārs plānots otrdien, 12.janvārī, un tajā stāstīs par farmācijas, veselības aprūpes un medicīnas tūrisma aktualitātēm Tuvajos Austrumos. Noslēdzošais seminārs plānots 13.janvārī, un tajā varēs uzzināt par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju aktualitātēm Tuvajos Austrumos.

LIAA uzrunātie konsultanti no Dubaijas sniegs ieskatu tirgus situācijā un galvenajās tendencēs minētajās nozarēs, savukārt LIAA projektu vadītāji pastāstīs par uzņēmēju iespējām un plānotajām aktivitātēm izstādē "Expo 2020".

Pirmais seminārs notika 7.janvārī, un tajā stāstīja par Tuvo Austrumu tirgus aktualitātēm pārtikas nozarē.

Katrs tiešsaistes seminārs plānots pusotru stundu. Semināri notiks latviešu un angļu valodās. Tie tiks ierakstīti un vēlāk būs iespējams noskatīties arī LIAA "Youtube" kanālā.

LETA jau vēstīja, ka starptautiskā izstāde "Expo 2020 Dubai" Dubaijā sākotnēji bija plānota no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laika periodu no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam.

Pagājušā gada oktobrī Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaidu Alī Almadhanī un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Latvijas oficiālais pilnvarotais pārstāvis izstādē "Expo 2020 Dubai" Raimonds Aleksejenko parakstīja līgumu par paviljona īri Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai".

Noslēgtais īres līgums paredz, ka Latvija izstādē piedalīsies, izmantojot jau iepriekš izbūvētu paviljonu, kas tiks iekārtots atbilstoši izstādes tematikai, kurā tiks izvietotas Latvijas ekspozīcijas un organizēti biznesa un kultūras pasākumi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē