Liepājā par 1,2 miljoniem eiro atjaunota jūgendstila dzīvokļu māja Ziņas

Liepājā par 1,2 miljoniem eiro atjaunota jūgendstila dzīvokļu māja

Piektdiena, 4 decembrī, 2020

Nekustamā īpašuma projektu attīstītājs SIA "Dzintaru iela" Liepājas parka rajonā ekspluatācijā nodeva 1,2 miljonus eiro vērtu dzīvokļu projektu "Parka nams", aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji.

Ēka ir jūgendstila arhitektūras paraugs, kas 1992.gadā tika iekļauta vietējās nozīmes aizsargājamo arhitektūras pieminekļu sarakstā, un tās rekonstrukcijā tika ieguldīti 900 000 eiro. Namā Dzintaru ielā 9 izbūvēti septiņi četristabu dzīvokļi platībā līdz 153 kvadrātmetriem.

"Nekustamo īpašumu tirgū ekskluzīvi vēsturiskie projekti ir pieejami ierobežotā daudzumā, tāpēc pieprasījumu neietekmē pat pandēmija. Liepājā "Parka nams" ir pirmā šāda veida atjaunotā ēka. Augstas klases nekustamo īpašumu projektu nišai ir tendence augt straujāk nekā nozarei kopumā," informē projekta attīstītāji.

"Parka nama" dzīvokļi ir pieejami, sākot no 165 000 eiro.

Vēsturiskā ēka atrodas Liepājas vasarnīcu kvartālā pie Pludmales parka, kur 20.gadsimta sākumā bagātākie iedzīvotāji cēla vasaras mājas dažādām svinībām un atpūtai. Pirmās liecības par ēku ir no 1926.gada. Tas bija viens no pirmajiem īres namiem apkārtnē.

Projekta attīstītājs "Dzintaru iela" Liepājā realizējis jau desmit dzīvojamo māju projektus - "Mēness nams", "Ezermalas nams", "Rietumkrasta nams", "Dzintara nams", "Līvu nams", "Kuršu nams", "Avotu nams", "Jugenda nams", "Torņa nams" un "Rietumu apartamenti" - ar kopumā vairāk nekā 300 dzīvokļiem, no kuriem realizēti visi, izņemot šā gada oktobrī ekspluatācijā nodoto projektu "Rietumu apartamenti", kur šobrīd pārdota puse no 34 dzīvokļiem.

"Dzintaru iela" 2019.gadā strādāja ar 3117 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Dzintaru iela" dibināta 2015.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 914 503 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "AK Family Investments", bet uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 1 diena portālā
Bija online 10 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē