Brīvi stāvošas metāla krāsnis  pārbaudītas vērtības par pieņemamu cenu Aktuālie padomi

Brīvi stāvošas metāla krāsnis pārbaudītas vērtības par pieņemamu cenu

Ceturtdiena, 5 novembrī, 2020

 Apkures veida izvēle – mūžīgais jautājums privātmāju un vasarnīcu īpašniekiem. Arī dzīvokļiem bez pieslēguma pilsētas centrālapkurei nākas domāt par patstāvīgu kurināšanu un izvēlēties tirgū kādu sev piemērotāko iekārtu siltumam. Pašlaik ražotāji piedāvā daudzveidīgus risinājumus, bieži vien augsti tehnoloģiskus, tādus kā automatizēti granulu katli, gaisa-ūdens siltumsūkņi un tml. Nevar noliegt, ka šāda veida iekārtas tiešām ir efektīvas, taču to iegādes un uzstādīšanas izmaksas ne katram ir pa kabatai. Turklāt tik produktīvas iekārtas bieži vien arī nav vajadzīgas, īpaši ja runa ir par vasarnīcu, kuru apdzīvojat tikai nedēļas nogalēs. Ja meklējat variantu, kā apkurināt mājokli (vai sadzīves telpu) samērā lēti, taču pietiekami efektīvi, tad nav nekā gadiem pārbaudītākā par parastajām metāla krāsnīm, kas tiek ražotas no čuguna, tērauda vai abu šo metālu kombinācijas. Brīvi stāvošas metāla krāsnis pašlaik tiek piedāvātas plašā sortimentā un modernizētā veidolā. Tā ir tā pati vecā malkas krāsniņa – viena no senākajām tehnoloģijām, ko cilvēki pielietoja drēgnajā laikā, tikai daudz progresīvākā izpildījumā.

Priekšrocības

Tradicionālajai metāla krāsniņai ir vairākas priekšrocības, kas padara šo praktisko konstrukciju par ārkārtīgi pieprasītu tirgū.

·      Pirmkārt, tas ir efektīvi. Krāsniņas galvenais uzdevums ir apsildīt telpas, un tā lieliski tiek galā ar savu darbu! Pēc iekurināšanas metāliskā konstrukcija ļoti ātri iesilst un tās ārsienas sāk izstarot siltumu (pēc starojuma metodes, kura, kā zināms, labvēlīgi ietekmē cilvēka organismu). Nelielas platības telpās jau pusstundas laikā Jūs sajutīsiet sev apkārt komfortablu temperatūru. Protams, jāatzīst, ka visefektīvāk krāsns tiks galā ar mazas un vidējas platības telpu apsildi. Ja Jums pieder lielas platības savrupmāja, racionālāk aizdomāties par citiem apkures veidiem, kas šādā gadījumā būs gan efektīvāki, gan ekonomiskāki. Taču, ņemot vērā to, ka mājokļi Latvijā samērā reti pārsniedz viduvējus izmērus, parastā krāsniņa būs lielisks risinājums vairākumā gadījumos. 

krasnina viesistaba

 

·        Otrkārt, uzstādīšana un lietošana ir maksimāli vienkārša. Metāla krāsns pēc tās iegādes jau ir gatava lietošanai. Salīdzinājumam, - mūrētās krāsnis prasīs no Jums speciālista piesaisti un attiecīgi papildus laika un naudas tēriņus. Nemaz nerunājot par zināmu nekārtību, ar ko pienāksies sadzīvot krāsns mūrēšanas laikā. Savukārt metāla krāsniņu vajadzēs tikai savienot ar dūmvadu un varēsiet sākt kurināt. Lietošana ir vienkārša un katram saprotama, nekādas sarežģītas automātikas kā, piemēram, apkures katliem.

 

·        Treškārt, - kompakti un pievilcīgi. Pašlaik apkures konstrukcijas ir samērā vieglas un nelielas. Salīdzinot ar ķieģeļu krāsnīm, tās aizņem daudz mazāk vietas un labi iederas pat ļoti mazā istabiņā. Vizuālie risinājumi arī iepriecina. Var izvēlēties maksimāli tradicionālas formas krāsni, bet var arī ļoti glaunu un mūsdienīgu. Šāda konstrukcija var kļūt pat par interjera rozīnīti. Vēl viens pozitīvs moments – lielākoties metāla krāsniņu durtiņas tagad tiek aprīkotas ar karstumizturīgu stiklu, lai Jūs varētu vērot dancojošu liesmiņu. Šāds objekts istabā noteikti piesaistīs gan mājinieku, gan ciemiņu skatienus, radot īpaši omulīgu gaisotni.

 

·        Un, visbeidzot, - lēti. Jā, tas tiešām ir lētāk par dārgajām automatizētajām apkures iekārtām, kuras, kā jau minēts, bieži vien arī nav nepieciešamas. Tas ir arī lētāk par ķieģeļu krāsns mūrēšanu. Arī ekspluatācijas laikā metāla krāsniņa neprasīs nekādus milzīgus tēriņus - malka ir samērā lēts un viegli dabūjams kurināmais, apkope nepieciešama reti, konstrukcijas izturība nodrošina ilgstošu kalpošanu bez jebkādām raizēm.

 

Tātad, kā noprotams, brīvi stāvoša krāsniņa ir cenas un produktivitātes attiecības ziņā piemērotākā izvēle mazām un vidējām telpām, kā arī neregulārai kurināšanai (vasarnīca, sadzīves telpas un tml.). Šāda konstrukcija tiešām parūpēsies par komfortablu siltumu un patīkamu gaisotni aukstajā gadalaikā. Nav nepieciešams uztraukties arī par drošību, jo mūsdienīgas krāsniņas atbilst augstiem ugunsdrošības standartiem. Vajag tikai izvēlēties no plašā piedāvājuma savam mājoklim piemērotāko variantu un baudīt visas tā sniegtās ērtības!   

krasnina apsilda viesistabu

Kā izvēlēties?

Tirgū piedāvāto metāla krāsniņu cenu diapazons ir plašs – no trīsciparu līdz četrciparu skaitļiem. Kā tad saprast, kurš modelis būs piemērots tieši Jums? Kā atrast savu ideālo variantu, kas iepriecinās ar cenu un funkcionalitāti? Pievērsiet uzmanību sekojošiem svarīgākajiem izvēles parametriem, un izvēle vairs neliksies tik sarežģīta!

 

·        Jauda, lietderības koeficients un apsildāmā platība. Šie noteikti ir pirmie vērtējamie parametri, jo galvenais krāsns uzdevums ir efektīvi apsildīt telpas. Par laimi, viss jau sen ir aprēķināts. Jums tikai jāpatur prātā, ka 1kW jaudas efektīvi sasilda 10 m2 (pie nosacījuma, ka griesti ir 2,5-3 m augstumā). Tātad, viduvēja izmēra telpām ap 60 m2 vajadzīga krāsns ar jaudu 6 kW. Nav vērts pirkt izstrādājumu ar lielāku jaudu par nepieciešamo, telpās būs pārāk karsti un Jūs tikai lieki pārmaksāsiet. Kas attiecas uz lietderības koeficientu, ideālā variantā tam jābūt 60-80% diapazonā. Lielāks gan nav ieteicams, jo tas ievērojami samazina dūmu novadīšanas sistēmas ekspluatācijas laiku.

 

·         Materiāls. Gan čuguna, gan tērauda modeļi ir pietiekami izturīgi. Tomēr, ja vēlaties, maksimāli ilgtspējīgu krāsni, dodiet priekšroku čugunam. Čuguna krāsns iztur augstākas temperatūras un attiecīgi ilgāk kalpo, īpaši ja iekšpusē ir iestrādātas speciālas šamota plāksnes, kas pasargā kurtuvi no pārkaršanas. Pievērsiet uzmanību sienu biezumam, kvalitatīvākiem izstrādājumiem tas tuvojas 8 mm.

 

·         Kurināmais un tā garums. Pārsvarā kurināmais ir malka un malkas briketes. Taču pievērsiet uzmanību, ka atsevišķiem krāsns modeļiem var lietot tikai lapkoku malku. Svarīgs parametrs ir maksimālais malkas garums, kas ir pieļaujams konkrētai kurtuvei. Tie var būt 50 cm, bet var būt tikai 30 cm. Nepalaidiet garām šo informāciju!   

 

·         Izmēri un dizains. Prakse pierāda, ka bieži vien tiem ir izšķirošā nozīme. Un šajā ziņā ražotāji mūs lutina, piedāvājot pievilcīgus variantus ar dažādiem izmēriem. Modeļi ar bagātīgiem dekoratīviem elementiem, klasiskas formas vai izteikti mūsdienīgas, ar vietu malkas uzglabāšanai, taisnu vai izliektu stikls, dažādās krāsās. Tādā daudzveidībā Jūs noteikti atradīsiet savai gaumei atbilstošo variantu, un šķietami „parastā” krāsniņa nemaz neizskatīsies tik parasti. Tā var kļūt par pilnvērtīgu interjera dekoratīvo elementu.

 

·        Papildus funkcijas, tādas kā pretaizsvīšanas pūšanas sistēma stiklam (nodrošinās tā tīrību), sekundārā sadedzināšana (tīra sadegšanas sistēma) vai pat plīts virsmas esamība. Krāsns ar plīts virsmu apvieno divas funkcijas – siltuma izstarošana un iespēja gatavot pilnvērtīgus ēdienus. Daži modeļi ir aprīkoti arī ar cepeškrāsni un ūdens sildīšanas tilpni. Daudzi noteikti augsti novērtēs šādu izstrādājumu savās mājās!

 

Ja aptuveni jau sapratāt, kādu tieši krāsniņu vēlētos redzēt savās mājās, apskatiet to piedāvājumu interneta veikalā www.220.lv! Piedāvātajā sortimentā Jūs noteikti atradīsiet savu ideālo variantu un būsiet patīkami pārsteigti par tā cenu! Lēti, bet kvalitatīvi modeļi ar nelielu jaudu mazu telpu apsildei, īpaši moderni varianti, kas izstaro siltumu un eleganci, krāsnis ar plīts virsmām, - pasūtiet šāda un cita veida krāsniņas 220.lv par tiešām izdevīgām cenām un baudiet siltumu un komfortu savās mājās!

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.m.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 9 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē