Skonto Grou: Pieprasījums pēc atklātā tipa biroju telpām turpinās samazināties Ziņas

Skonto Grou: Pieprasījums pēc atklātā tipa biroju telpām turpinās samazināties

Otrdiena, 13 oktobrī, 2020

Pieprasījums pēc atklātā tipa jeb "open office" biroju telpām turpinās samazināties, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Skonto Group" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Viņš norādīja, ka biznesa vidē šobrīd ļoti daudz tiek izmantoti attālinātie komunikāciju veidi, līdz ar to pieprasījums pēc klasiskās izpratnes, īpaši "open office", biroju telpām turpinās tikai samazināties. 

"Lai izvairītos no līdzīgiem gadījumiem kā Covid-19, uzņēmumi vairs nevelēsies "open office" telpas, kur vienā stāvā kopā sēž simtiem cilvēku, drīzāk būs pieprasīti biroji ar atsevišķiem kabinetiem. Tāpat domāju, ka daudzi uzņēmumi varētu vispār atteikties no biroju telpām un strādāt tikai attālināti," sacīja Vilcmeiers.

Tāpat viņš piebilda, ka atsacīšanās no biroju telpām varētu ietekmēt dzīvokļu plānojumus, jo, ja agrāk pietika ar 40 kvadrātmetriem dzīvoklī, kur ir guļamistaba, virtuve ar viesistabu, tad šobrīd aktuālāks ir jautājums arī par atsevišķu kabineta zonu dzīvoklī, kurai gan nav jābūt lielai - četri pieci kvadrātmetri, lai ierīkotu kabinetu, kurā varētu attālināti strādāt.

Vilcmeiers arī atzīmēja, ka ir piesardzīgs par biroju centru attīstību turpmākajos gados, jo pēdējos gados ir uzbūvēts daudz biroju projektu.

Viņš skaidroja, ka brīvo biroju telpu rādītājs ir diezgan augsts. Vēl jo vairāk Covid-19 ietekmē lielākā daļa biroju ir tukši, pieprasījums pēc jaunām biroju telpām ir neliels, arī investori, kas iepriekš skatījās un vērtēja iespējas Latvijā atvērt pārstāvniecības, tagad ir daudz piesardzīgāki. 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē