Šobrīd JPMK Ekobetons SIA ir Unidome Deutschland GmbH oficiālais tirdzniecības partneris Baltijā Komercinformācija

Šobrīd JPMK Ekobetons SIA ir Unidome Deutschland GmbH oficiālais tirdzniecības partneris Baltijā

Trešdiena, 30 septembrī, 2020

2018.gada 17.janvārī Visbādenē (Vācija) Jēkabpils PMK uzņēmums uzsāka partnerību ar inovatīvu Vācijas uzņēmumu Cobiax un kļuva par tā oficiālo tirdzniecības partneri Baltijā. 08.05.2018. partnerību pārņēma jaunizveidota startapa uzņēmums JPMK Ekobetons (Jēkabpils PMK meitas uzņēmums).

Kopīgās intereses: ekoloģiski draudzīgas būvniecības tehnoloģijas. Sadarbības formāts: sākumā izplatīt Cobiax produktus Baltijā, paralēli ražot savus, jaunus produktus, izmantojot Cobiax produktus kā izejmateriālu. Soli pa solim, partnerība kļuva spēcīgāka, un, kad tehnoloģijas izveidotājs doktors Karstens Pfefers un viņa kolēģi 2019.gadā dibināja Unidome (vairāk par Unidome vēsturi: https://unidome.de/history/?lang=en), tad sadarbība turpinājās ar šo jauno uzņēmumu. Līdz ar to, šobrīd JPMK Ekobetons SIA ir Unidome Deutschland GmbH oficiālais tirdzniecības partneris Baltijas valstīs (Ziemeļeiropā).

Vācijas zinātnieki un inženieri pie šīm inovatīvajām sistēmām strādā kopš 2000.gada. Mērķis – samazināt betona patēriņu un radīt jaunas inženiertehniskās iespējas būvniecībā. Šobrīd arī Jēkabpils PMK meitas uzņēmums JPMK Ekobetons ir uzsācis jaunu inovatīvu posmu dzelzsbetona izstrādājumu attīstībā!

Tehnoloģija: Unidome izstrādā īpašas tukšķermeņu formas (“concrete-shapers”). Šis risinājums balstās uz īpašu bedrīšu izveidi dzelzsbetona pārsegumu iekšienē. Tādējādi masīvais betons tiek aizstāts ar sintētiskiem tukšuma veidotājiem, kuri paliek tikai statistiski atbilstošās vietās. Tādējādi ir iespējams būvēt ēkas ar dobām plātnēm, vienlaikus nodrošinot ievērojamu laiduma platumu.

Šī ir ekoloģiski efektīva tehnoloģija, kas samazina CO2 piesārņojumu līdz pat 20 procentiem. "Unidome" produkti tiek izgatavoti no 100 procentu pārstrādāta polipropilēna.

Tukšķermeņu sistēma, kas iestrādāta dzelzsbetona konstrukcijās, samazina to masu. Izmantojot šo sistēmu, ir iespējams samazināt līdz 35 procentiem karkasas slodzi, kā arī aizstāt dārgus celtniecības materiālus, tādā veidā Jūs varat samazināt ne tikai izdevumus un materiālu daudzumu, bet arī samazināt kaitējumu videi.

Šī ir starptautiski patentēta un sertificēta tehnoloģija.

"Unidome" ir izstrādājuši divas produktu līnijas – Unidome XS līniju un Unidome XL līniju, kas ir ekonomiskas, ekoloģiskas un universāli izmantojamas betona pārsegumu izgatavošanai. Baltijas valstīs, uzņēmums JPMK Ekobetons ir sācis ražot vieglās dzelzsbetona plāksnes ar Unidome un uzņēmuma Paul machine spriegošanas tehnoloģijām to iekšpusē. Tā vietā, lai piedāvātu tikai Unidome produktus betona masīvklājumiem, mēs klientiem varēsim piedāvāt jau “prefab” betona plāksnes ar tajās iestrādātiem Unidome produktiem – atvieglotas, gatavas būvei, sertificētas, kas klientam ietaupīs laiku, naudu, un atvieglos tehnisko izpildi būvniecības laikā. Kopš 2019.gada JPMK Ekobetons ir ražojis eksperimentālas plāksnes ar minētajiem risinājumiem, veicis to testēšanu un produkta īpašību analīzi. Savukārt pārdošanai paredzēto JPMK Ekobetons produktu ražošana Jēkabpils pilsētā sāksies 2020.gada decembrī un notiks ar LIAA Jēkabpils biznesa inkubatora atbalstu.

Alekss Aņisimovs @alekss
Ekobetons.lv
5 gadu 9 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 08 februārī 17:06
Meklētājs būvniecības nozarē