Kurzemes reģionā virsmas apstrāde uz asfalta seguma valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem veikta 85 kilometru garumā Ziņas

Kurzemes reģionā virsmas apstrāde uz asfalta seguma valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem veikta 85 kilometru garumā

Ceturtdiena, 10 septembrī, 2020

Kurzemes reģionā virsmas apstrāde uz asfalta seguma valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem šogad veikta 85 kilometru garumā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Lai uzlabotu mobilitāti un satiksmes drošību, LAU šogad Kurzemes reģionā veicis selektīvo vienkārtas virsmas apstrādi uz 25 reģionālajiem un vietējiem valsts autoceļu posmiem, kuru asfalta segums ir sliktā tehniskā stāvoklī. Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde autoceļiem ar melno segumu veikta 85 kilometru garumā.

Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde Kurzemes reģionā šajā sezonā veikta vienā vai vairākos posmos uz autoceļiem Skrunda-Ezere, Kuldīga-Aizpute-Līči, Kuldīga-Skrunda-Embūte, Talsi-Dundaga-Mazirbe, Vītiņi-Vadakste, Lutriņi-Kabile, Druva-Avotiņi, Bērzi-Brocēnu stacija, Blīdene-Remte, Ēvarži-Dubaskrogs, Apriķi-Cīrava-Medze, Aizpute-Saka, Alsunga-Tērande-Ziras, Ciecere-Ikaiši-Vārme, Kurmāle-Ieras, Turlava-Valtaiķi-Embūte, Gaiķi-Kabile, Dundaga-Melnsils, Piltene-Zlēkas, Piltene-Silakrogs, Ugāle-Blāzma-Ance, Ugāle-Cirkale-Zlēkas, pievedceļš Užavai, Zūru centra ceļš un Valdemārpils-Pope.

Selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde pagarina autoceļa seguma kalpošanas laiku un darbu rezultātā tiek nodrošināta autoceļa seguma ūdensnecaurlaidība, kā arī uzlabota satiksmes drošība kopumā. Virsmas apstrādes darbi tiek veikti vasaras sezonā un to izpildes laiks ir atkarīgs no gaisa temperatūras, nokrišņiem un citiem faktoriem.

Autoceļu lietotājiem jāņem vērā, ka sākot vienkārtas virsmas apstrādes darbus, autoceļa posmā tiek uzstādītas satiksmes organizācijas zīmes - ieviests ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā, brīdinājuma ceļa zīme "Uzbērta grants vai šķembas", kā arī aizlieguma ceļa zīme "Apdzīt aizliegts". Pēc seguma noformēšanās, brīvais materiāls tiek noslaucīts un ierobežojumi atcelti.

Autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS "Latvijas valsts ceļi" mājaslapas kartē ("www.lvceli.lv"), kā arī lietotnē "Waze", kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tā pat par bīstamām situācijām uz ceļa var informēt "Latvijas valsts ceļu" Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometru, no tiem 9129 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē