LBS valdē apspriež nozares perspektīvas Ziņas

LBS valdē apspriež nozares perspektīvas

Ceturtdiena, 25 jūnijā, 2020

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes sēdē 16.jūnijā apspriesta nozares augstskolu diplomandu darbu aizstāvēšanas norise un nozares perspektīvas Covid-19 pandēmijas ierobežojumu ietekmē.

 

Sēde noritēja attālināti, vien dažiem valdes dalībniekiem atrodoties LBS birojā, bet vairākumam – interneta tiešsaistes pieslēgumā. Sēdi vadīja valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume, ievadot to ar aicinājumu dalībniekiem ieturēt klusuma brīdi, lai godinātu nule mūžībā aizgājušā nozares celmlauža Jāņa Lancera piemiņu.

 

Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesori Mārtiņš Vilnītis un Sandra Gusta, kā arī valsts eksaminācijas komisiju dalībnieki, LBS valdes vadības pārstāvji Raimonds Eizenšmits un Helēna Endriksone informēja par diplomdarbu aizstāvēšanu, ievērojot noteiktos pulcēšanās ierobežojumus. Profesori uzsvēra, ka vidējā atzīme par nozares jauno būvspeciālistu sagatavotajiem bakalauru un maģistru darbiem šogad ir 8 – 8,5, tātad mācību process noritējis visnotaļ sekmīgi.

 

Būvniecības padomes vadītājs Gints Miķelsons informēja par pēdējā sēdē apspriesto situāciju nozarē un prognozēm, ka kritums pandēmijas ierobežojumu dēļ nākamgad varētu 30%, tomēr valdības plānotie 7 miljardu eiro ieguldījumi dažādos būvprojektos var pārsniegt nozares uzņēmumu kapacitāti. Būvnieki iesaka investīcijas sadalīt precīzāk. Miķelsons aicināja būvkompānijas izmantot iespēju nokomplektēt darbiniekus no pieaugušā bezdarbnieku loka.

 

Sēdi noslēdza bijušā politiķa Valda Birkava, Dr. iur. prof., priekšlasījums par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz politiskajām norisēm pasaulē.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.m.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē