METĀLA KARKASA IZVEIDE REĢIPŠA SIENAI Aktuālie padomi

METĀLA KARKASA IZVEIDE REĢIPŠA SIENAI

Otrdiena, 24 septembrī, 2019

Viens no populārākajiem veidiem kā nosiltināt ēkas ārsienu no iekšpuses, ir tās apšūšana ar reģipsi un nosiltināšana! Bet kā lai izveido metāla karkasu, uz kā balstīt reģipša loksnes? Plašāku informāciju par karkasa izveidi un montāžu iegūsi izlasot šo rakstu.

Pirmos liekam UD profilus uz grīdas (1.att) Lai to paveiktu (2.att), atzīmējam no ārsienas līniju 50mm attālumā, jo starp metāla profiliem atradīsies 50mm minerālvate, kas nodrošinās telpai lielāku siltumefektivitāti. Līnijas atzīmējam abos telpas galos un uzsitam ar strīpsiti taisnu līniju uz grīdas (3.att). Šī līnija kalpos kā atzīme UD perimetram.

Pirms skrūvējam perimetru, tam pie apakšējās malas piestiprinām amortizācijas lentu.(4.att, 5.att) Amortizācijas lenta kalpo skaņas izolācijas palielināšanai. UD profila ārējo malu liekam pie līnijas (6.att) un pieskrūvējam to pie grīdas (7.att).

Metāla profilus piegriežam ar metāla šķērēm (8.att)vai  (fleksi) leņķa slīpmašīnu (9.att) Kad UD profils ir piestiprināts pie grīdas, stiprinām UD profilus pie gala sienām. Pirms montāžas atzīmējam ārējo līniju no apakšējā perimetra uz sienas ar līmeņrāža palīdzību (10.att). Pirms stiprinām profilu, neaizmirstam pielīmēt amortizācijas lentu pie tā (11.att).

UD profilu ievietojam apakšējā perimetrā(12.att) un pieliekam to pie sienas atzīmētās līnijas. Piestiprinām UD profilu ar dzenamo dībeļu palīdzību (13.att), izurbjot caurumu caur profilu sienā un iedzenot tajā dībeli (14.att, 15.att). Kad esam piestiprinājuši, vēlreiz pārbaudām, lai UD profils būtu līmenī (15.att). Tos montējam abos telpas galos.

Kad esam to paveikuši, uzsitam ar strīpsiti strīpu uz griestiem no abu sienas profilu malām (17.att, 18.att) Pie šīs līnijas piestiprinām UD profilu, tāpat kā to darījām uz grīdas (19.att,20.att).

Ja perimetrs visapkārt ir uzlikts, sākam CD profilu montāžu. Sākam no logu ailām, nomērām vajadzīgo garumu (21.att), nogriežam un ievietojam UD profilā. Kad profils ir ievietots abās loga pusēs, ar galdnieka stūreni  to pieregulējam pēc loga sānu malas (22.att, 23.att), pēc tam pārbaudot ar līmeņrādi, lai tas būtu līmenī (24 att). Ja viss atbilst, savienojam profilu CD ar UD profilu izmantojot skrūves(25.att) Ja logs neatbilst līmenim, profilu liekam starp līmeni un loga ailas slīpumu, lai mazāk būtu pamanāma kļūda (26.att).

Kad loga sānu profili ir pieskrūvēti, liekam augšējo logu ailas UD profilu, nomērot attālumu starp sānu CD profiliem un pierēķinot klāt katrā sānā pa 100mm. Atzīmētajās vietās 45°  izveidojam  griezumu (27.att) un šo profilu ievietojam savā vietā (28.att). Tāpat kā sāniem, pārbaudām to ar galdnieka stūreni (29.att) un pieskrūvējam (30.att,31.att). To pašu paveicam loga apakšējā daļā, tikai šeit pierēķinot palodzes tiesu, jo tā atradīsies zem loga un balstīsies uz profila.

Sākam ievietot CD profilus pa visu sienas plakni ar 60 cm distanci (32.att).Reģipša lokšņu platums 1200mm. Pēc CD profilu ievietošanas tās nostiptinām ar profilu distanceru palīdzību. Tos vēlams nostiprināt ar 60-80mm distanci visā CD profila garumā.

Ditancerus pie sienas piestiprinām ar dzenamo dībeļu palīdzību, šajā gadījumā izmantojam 6/35 dībeļus (33.att,34.att,35.att) (36.att,37.att,38.att). Ja ir vēlēšanās sienu padarīt skaņas izturīgāku, piestiprinām amortizācijas lentu arī distanceru aizmugurē.

Pēc distanceru nostiprināšanas ņemam pašgriezošās skrūves (mušiņas)(39.att)un ieskrūvējam tās sānu malas UD profilos (40.att). Pie tām piestiprinām kaprona diegu, (41.att) un to novelkam līdz otram sānu profilam (42.att),nostiepjam to un nostiprinām. Šis kaprona diegs mums kalpos kā atzīme, kādā attālumā no sienas novietot CD profilu.

Metāla distanceru (43.att) un CD profilu savienojam ar mušiņskrūvēm. (44.att)Kad visi profili ir nostiprināti, reģipša sienas metāla karkass ir gatavs. Atliek vien sielikt siltumizolācijas materiālu un pieskrūvēt reģipša plāksnes.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē