Hidroizolācija bez šķīdinātājiem un ar izcilu stiprību Būvniecība

Hidroizolācija bez šķīdinātājiem un ar izcilu stiprību

Ceturtdiena, 15 augustā, 2019

Tirgū pieejams plašs hidroizolācijai paredzētu materiālu klāsts un arvien lielāku daļu no tā aizņem jaunākās paaudzes produkti. To būtiskākās atšķirības – vēl labāka kvalitāte, vēl ātrāka un vienkāršāka iestrāde, ilglaicīgs un efektīvs rezultāts. Šajā ziņā labs piemērs ir zīmola Weber bituma hidroizolācijai paredzētie produkti, kas jau pierādījuši sevi tirgū un saņēmuši būvnieku atzinību par teicamu praktisko pielietojumu. 

Jaunbūvēm un renovācijai

Produkts Weber.tec.915 ir hidroizolējošs bituma pārklājums-līmjava, ko izmanto gan hidroizolācijai, gan putupolistirola pielīmēšanai. Tas ir elastīgs, hidroizolējošs bituma maisījums bez šķīdinātājiem. Produktu lieto ar grunti saskarsmē esošo konstrukciju ārējai hidroizolācijai, starphermetizēšanai zem izlīdzinošās kārtas mitrās telpās, balkonos, terasēs, kā arī EPS un XPS siltumizolācijas plākšņu līmēšanai.
Weber.tec.901 ir universāli pielietojama, koncentrēta bituma emulsija bez šķīdinātājiem. Šo produktu galvenokārt izmanto ēku pamatu izolēšanas sistēmās kā gruntējumu pirms  hidroizolējošā bituma pārklājuma-līmjavas Weber.tec 915 uzklāšanas. Jāatzīmē, ka Weber.tec.901 nav hidroizolējošs produkts, ar to koncentrētā veidā apstrādā būvju betona pamatus, lai aizsargātu tos no grunts iedarbības.

Uz ūdens bāzes

Abi Weber produkti nesatur šķīdinātājus, kas ir būtiska šo produktu priekšrocība. Kā zināms, pirms pamatu siltināšanas tie nereti tiek apstrādāti ar šķīdinātājus saturošiem materiāliem. Lielākoties tie ir lēni gaistoši šķīdinātāji, kas, pamazām izgarojot, “saēd” putu polistirola siltināmās plāksnes, un siltināmais materiāls kļūst plānāks, zaudējot savas sākotnējās siltumtehniskās īpašības.



Weber.tec.915 līmjava veidota uz ūdens bāzes, tās sastāvā ir putupolistirola graudiņi, kas uzlabo materiāla siltumvadītspēju un uzskatāmi parāda, ka produkts nav šķīstošs un nodrošina teicamu saķeri ar virsmu. Pirms Weber.tec.915 uzklāšanas virsmu nogruntē ar emulsiju Weber.tec.901, kas arī gatavota uz ūdens bāzes. Lietojot kā grunti, produktu jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:10, iestrādājot mehāniski ar pulverizatoru - proporcijā līdz 1:20.
 
Atšķirībā no citām līmjavām, pēc kuru uzklāšanas siltināmais materiāls tiek papildu stiprināts ar dībeļiem, pēc apstrādes ar Weber.tec.915 plākšņu papildu stiprināšana nav nepieciešama. Pietiks tikai ar to pielīmēšanu, pēc 28 h stiprība būs sasniegusi savu maksimālo pakāpi un plākšņu atdalīšanās vai noraušana no virsmas nebūs iespējama. Jāatzīmē, ka atšķirībā no minerālas izcelsmes līmjavām, abi Weber produkti veido teicamu saķeri gan ar ekstrudēto putupolistirolu, gan bituma mastiku.

Iestrādājami uz mitrām virsmām

Vēl viena abu produktu priekšrocība ir iespēja tos iestrādāt uz mitrām virsmām. Jebkura betona pamatu virsma, saskarē ar grunti, ir mitra. It īpaši pamati ir mitri agrāk celtajām ēkām, ko paredzēts renovēt.
Weber.tec.901 nodrošina augstu saķeri ar mitrām virsmām un nav nepieciešama papildu virsmas sagatavošana vai apstrāde. Arī Weber.tec.915 garantē teicamu rezultātu arī uz mitras virsmas.

Jana Zaščerinska @jana_zascerinska
Mārketinga speciāliste SAINT-GOBAIN CELTNIECIBAS PRODUKTI SIA
6 gadu 1 mēnesis 15 dienu portālā
Bija online 30 jūlijā 14:26
Meklētājs būvniecības nozarē