Seminārs profesionāļiem par ēku energoefektivitāti, konstrukcijām un logiem Būvniecība

Seminārs profesionāļiem par ēku energoefektivitāti, konstrukcijām un logiem

Piektdiena, 26 jūlijā, 2019

Arī atvaļinājuma laiks var tikt izmantots zināšanu ieguvei!

 

    ProClima 16,08,2019 kopā ar LLDRA (Latvijas Logu un Durvju ražotāju asociāciju) un LBS (Latvijas Būvinžinieru Savienība) uz LBS-konsultants zinību platformas sniegs saturīgu un interesantu semināru par ēkas funkcionālajiem slāņiem, logiem un būvfizikas procesiem. Noskaidrosim, kas notiek šādās mūsdienu konstrukcijās ilgtermiņā. 
Zemāk īss apraksts par tēmām kādas tiks aplūkotas seminārā, kur sniegtā informācija būs kvalitatīva un bagāta ar piemēriem, kas ir tik ļoti aktuāli mūsdienu būvniecības nozarē.


Pieteikties semināram varat šeit: 
https://www.lbskonsultants.lv/event/ekas-funkcionalie-slani-blivums-ietekme-uz-energoefektivitati/ 

Semināra apraksts un programma

 

     Kā jau minējām runāsim par būvfizikas precesiem no pašiem zināšanu pamatiem līdz gatavam augstvērtīgam projektam, un kā to panākt. Apskatīsim ietekmes faktorus, problēmas un kas ir atšķirīgs tam kā būvējām pirms desmit gadiem un kā būvējam tagad. Caur dažādiem piemēriem rādīsim, cik ļoti mūsdienu energo efejtivitāte ir atkarīga no blīvuma pakāpes, savukārt blīvums no materiāliem, zināšanām, plānošanas un augstsas darba izpildes kultūras.

  


       Avots: https://www.finehomebuilding.com/2010/08/17/vapor-barriers-are-a-good-thing-rightx

 

     Tāpat aplūkosim enerģijas zudumus ēkā, ja tā nav pareizi noblīvēta, un kādi riski veidojas, ja ēka vai atsevišķas logu konstrukcijas ir daļēji vai slikti noblīvētas. Kā tas ietekmē cilvēku veselību un neļauj veidot ēkas ilgtspējīgas.

 


 

     Skaidrosim, kādēļ nepieciešams spiediena tests un ko, tas patiesībā nozīmē un kādas ir tā priekšrocības, ko tas dod ēkas veiktspējai. Noskaidrosim, vai blīvums ir vienīgais raksturlielums, kas pamatoti pierāda energo efektivitātes parametrus. Vai blīvs tiešām nozīmē arī silts?



     

      Izvērsti aplīkosim logu montāžas īpatnības un to nozīmi mūsdienu konstrukcijā. Būs negatīvo un pozitīvo logu montāžas piemēru salīdzinājums. Kas ir svarīgi zināt, lai mēs nezāģētu uz zara kur paši šēžam!


     

      Būtiskākās kļūdas montāžas procesos. Slikta materiālu veiktspēja un iestrādes kultūra nenodrošina vajadzīgo rezultātu energoefektivitātes un veselības nodrošināšanā un saglabāšanā... 
Nav nepieciešamās energoefektivitātes un drošības (bildēm informatīvs raksturs)



Nepieciešama daudz augstāka veiktspēja, lai sasniegtu rezultātus (bildēm ir informatīvs raksturs)



      Pārējie lektori stāstīs kā mainās gaisa kvalitāte telpās kurās ir nomainīti logi vai nosiltināta fasāde un kā, tas ietekmē iedzīvotājus, kādi ir logu veidi, tendences alumīnija stiklotām sistēmām no projekta līdz gatavam risinājumam un rekomendācijām!

 

     Ņem vērā, ka par semināru apmeklējumu tiek piešķirti 10 prakses kvalifikācijas punkti, kas ļoti noderēs visa veida iznženieriem, bet īpaši seminārs veidots būvuraugu un tehnisko speciālistu apmācībām, jo piemēri tiek ņemti no reāliem objektiem Latvijā, lai atspoguļotu esošo situāciju nozarē.

 

 
Vairāk par ProClima augstvērtīgiem produktiem un sistēmām meklē www.proclima.lv un logu montāžas veidiem un blīvēšanas materiāliem www.logulentas.lv






Artiva Sia @artiva_proclima
Ventilācijas un norobežojošo konstrukciju hermetizācija
5 gadu 5 mēnešu 4 dienas portālā
Bija online 20 janvārī 14:48
Meklētājs būvniecības nozarē