EM iepazīstas ar Somijas pieredzi būvniecībā nodarbināto personu ID karšu ieviešanā Ziņas

EM iepazīstas ar Somijas pieredzi būvniecībā nodarbināto personu ID karšu ieviešanā

Pirmdiena, 9 janvārī, 2017

Šā gada 5. janvārī Ekonomikas ministrijas (EM), Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji tikās ar Somijas uzņēmuma Suomen Tilaajavastuu Oy (SIA “Somijas Uzņēmēju atbildība”) pārstāvi Mikko Sierlu, lai iepazītos ar Somijas pieredzi vienotas būvniecībā nodarbināto personu elektroniskas identifikācijas karšu (ID kartes) sistēmas izveidē.

Suomen Tilaajavastuu Oy ir četru nozīmīgāko Somijas būvniecības nozares darba devēju un darba ņēmēju organizāciju izveidots uzņēmums, kas nodrošina būvniecībā nodarbināto personu ID karšu izsniegšanu un datu reģistra uzturēšanu.

Tikšanās laikā Somijas pārstāvji iepazīstināja arī ar citu Skandināvijas valstu pieeju ID karšu sistēmu ieviešanā, to pārraudzības modeļiem, datu apjomu un atbildību sadalījumu šīs sistēmas funkcionalitātes nodrošināšanā.

EM pārstāvji norādīja uz Skandināvijas, bet jo īpaši Zviedrijas un Norvēģijas, tirgu nozīmīgo lomu Latvijas būvniecības pakalpojumu eksportā. EM ir ieinteresēta veicināt būvniecības nozares eksportu, izmantojot kopīgas IT platformas, kā arī mazināt administratīvās procedūras.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē