Investējot 45 miljonus eiro, Rīgā būvēs jaunu industriālo parku Ziņas

Investējot 45 miljonus eiro, Rīgā būvēs jaunu industriālo parku

Ceturtdiena, 4 aprīlī, 2019

Industriālo un komerciālo nekustamo īpašumu kompānija Sirin Development ir uzsākusi jauna industriālā parka pirmā posma izbūvi.

Sirin industriālais parks atradīsies Maskavas ielā. Pēc pirmās kārtas izbūves, ko plānots pabeigt 2019. gada nogalē, partneriem būs pieejamas noliktavu telpas 22 360 kvadrātmetru platībā. Kopējais investīciju apjoms, ko plānots ieguldīt industriālā parka būvniecībā, ir 45 miljoni eiro. A klases biroju ēku un A+ energoefektivitātes klases industriālā parka kopējā platība būs 16 hektāri, savukārt ēku kopējā platība - 80 000 m2.

«Mēs priecājamies paplašināt savu darbību Latvijā, uzsākot jauna objekta celtniecību Stopiņu novadā. Jaunā industriālā parka būvniecības darbi aizņems 2 gadus, taču uzņēmums vēlas paplašināt savu produktu portfolio un šobrīd aktīvi pēta jaunas attīstības iespējas Rīgā un tās apkārtnē,» informēja Laurinas Kuzavas (Laurynas Kuzavas), Sirin Development izpilddirektors.

Savukārt Andris Ozols, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors sacīja, ka loģistika ir kā pilsētas asinsrite, bez kuras grūti iedomāties pilnvērtīgu, mūsdienīgu pilsētvidi. «Stopiņu novads aug un mainās straujiem soļiem. Šodien tiek atklāta industriālā parka pirmās kārtas būvniecība mūsu novada Rumbulas ciemā. Esam gandarīti, ka investori izvēlējās un iegādājās rūpnieciskās apbūves teritoriju Stopiņu novadā - tiks radītas jaunas darba vietas un uzņēmums nodrošinās ilgtspējīgu attīstību un izaugsmi novadam un Latvijai kopumā. Pašvaldība ir uzņēmēju sadarbības partneris, un kopīgiem spēkiem mēs sasniedzam noteiktos mērķus un uzdevumus, pārvaram izaicinājumus,» teica Vita Paulāne, Stopiņu novada domes priekšsēdētāja.

Sirin Development pārvalda vairāk nekā 270 000 m2 lielu nekustamā īpašuma portfeli Lietuvā, Latvijā un Krievijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 7 dienu portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē