Ašeradens tiksies ar Eiropas Savienības konkurences komisāri par atbalstu Latvijas energoietilpīgajiem uzņēmumiem Ziņas

Ašeradens tiksies ar Eiropas Savienības konkurences komisāri par atbalstu Latvijas energoietilpīgajiem uzņēmumiem

Pirmdiena, 19 decembrī, 2016

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pirmdien, 19.decembrī Briselē, Beļģijā tiksies ar Eiropas Savienības konkurences komisāri Margrētu Vestigeri (Competition Commissioner Margrethe Vestager).

Ministra vizītes mērķis ir pārrunāt ar komisāri Latvijas piedāvātā energoietilpīgo uzņēmumu atbalsta pasākumu kopuma saskaņošanas progresu ar Eiropas Komisiju (EK). Tikšanās laikā Ašeradens informēs komisāri par Latvijas īstenotajiem pasākumiem, kas var sekmēt drīzāku pozitīva EK lēmuma pieņemšanu.

Kā zināms, 2015.gada 14.jūlijā Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas izstrādātos Ministru kabineta noteikumus „Kārtība, kādā energoietilpīgi apstrādes rūpniecības uzņēmumi iegūst tiesības uz samazinātu līdzdalību obligātā iepirkuma komponentes maksājumam”, ar kuriem tika piedāvāts risinājums energoietilpīgo uzņēmumu atbalstam, lai mazinātu elektroenerģijas izmaksu pieauguma negatīvo ietekmi uz Latvijā apstrādes nozarē ražojošu uzņēmumu konkurētspēju. Lai minētie noteikumi stātos spēkā, nepieciešams saņemt EK lēmumu par attiecīgā valsts atbalsta pasākuma atbilstību ES iekšējam tirgum.

Saskaņošanas procedūra un sarunas ar atbildīgajām EK amatpersonām par atbalstu energoietilpīgajiem apstrādes rūpniecības uzņēmumiem norit kopš 2015.gada augusta.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 16 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē