Kā ierīkot guļamvietu studijas tipa dzīvoklī? 5 idejas iedvesmai Aktuālie padomi

Kā ierīkot guļamvietu studijas tipa dzīvoklī? 5 idejas iedvesmai

Pirmdiena, 4 martā, 2019

Kā atrast vietu naktsmieram nelielā telpā, kas pilda vienlaikus vairāku istabu – viesistabas, guļamistabas, darba kabineta un, iespējams, pat virtuves – funkcijas? Daudzi interjera dizaina eksperti pauž, ka ar pareizu telpas plānošanu radīt atsevišķu zonu atpūtai un miegam ir pavisam vienkārši. Šīs dažas idejas, iespējams, palīdzēs tev atrisināt mazas telpas problēmu.

#1 Slēptā glabātuve

Iebūvējamā jeb sienas gulta ir īsts glābiņš studijas tipa dzīvokļiem, kur būtisks ir katrs kvadrātmetrs. Dienas laikā gultas matraci iespējams "paslēpt" pie sienas piestiprinātā skapī, bet vakara stundās pirms došanās pie miera atkal izlaist. Turklāt mēbeļu veikalos ir pieejamas arī tādas transformējamas konstrukcijas, kurās ir apvienots dīvāns vai rakstāmgalds ar divguļamo gultu – kad gulta ir atvērta, dīvāns/galds atrodas zem tās. Līdz ar to dienas laikā istaba var kalpot kā dzīvojamā istaba, bet vakaros – kā pilnvērtīga guļamtelpa.

#2 Starpsiena

Uzstādīt jaunu starpsienu no grīdas līdz pat griestiem nelielā telpā nav tā labākā doma. Šāda stacionāra starpsiena parasti kļūst par šķērsli dabīgajam apgaismojumam, padarot telpu tumšāku un mazāk omulīgu. Pavisam cita lieta, ja uzstādīsi starpsienu, kas nepārsniegs viena metra augstumu – tā var lieliski kalpot gan par gultas galvgali, gan grāmatu plauktu, gan arī par televizora paliktni.

#3 Laikmetīgās mēbeles

Nelielās telpās ar augstiem griestiem dizaineri iesaka izmantot mūsdienīgas mēbeļu sistēmas, kas ļauj maksimāli ērti un gudri izmantot telpu vertikālā virzienā. Šim nolūkam tiek piedāvātas divstāvu konstrukcijas, kur pirmajā stāvā ir ierīkota funkcionāla darba vai mācību zona ar rakstāmgaldu, plauktiem un krēslu, bet  otrajā – gulta, kas draugu un tuvinieku ciemošanās laikā būs veiksmīgi paslēpta no redzesloka. 

Tāpat var iegādāties augsto gultu, brīvo vietu zem tās iekārtojot pēc sirds patikas. Drosmīgs risinājums būs paceļamā gulta, ko ar speciāla mehānisma palīdzību var bez piepūles pacelt līdz pat griestiem, radot ilūziju, ka telpā gultas nav nemaz.

#4 Baldahīns

Pats vienkāršākais veids paslēpt guļamvietu – uzstādīt pie griestiem aizkaru stangu vai sliedes un piekārt aizkarus – atbilstoši savai gaumei un vienlaikus, pieskaņojot tos kopējam telpas interjeram. Ar šāda risinājuma palīdzību var gan nošķirt, gan atkal apvienot telpas zonas vien dažās sekundēs, kas nav iespējams, uzstādot sarežģītas un smagnējas konstrukcijas.

#5 Krāsu spēle

Ja iepriekš minētie risinājumi kādu iemeslu dēļ nav iespējami, guļamvietu vari nodalīt arī ar krāsu palīdzību. Turklāt nav nepieciešams izmantot izteikti kontrastējošas krāsas. Pietiks, ja gultas zonā sienu nokrāsosi divus līdz četrus toņus tumšāku par telpas pamatkrāsu.

Interjera dizaina pasaule ir tik bagāta ar dažādiem drosmīgiem, radošiem, praktiskiem un interesantiem risinājumiem, ka ikviens spēs atrast savām vajadzībām visatbilstošāko. Noskaties šo nelielo video un "ķer iedvesmu" sava mājokļa funkcionālai iekārtošanai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 15 dienu portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē