Novembrī Ziņas

Novembrī "YIT Latvija" gatavojas nodot ekspluatācijā jaunā projekta "Annas parks" pirmo ēku

Pirmdiena, 4 martā, 2019

Šā gada novembra beigās būvkompānija un nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "YIT Latvija" plāno nodot ekspluatācija jaunā projekta "Annas parks" pirmo ēku, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Jaunais projekts "Annas parks" atrodas Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 21A. Māju plānots nodot ekspluatācijā šī gada novembra beigās, bet dzīvokļu īpašnieki jaunajās telpās varēs sākt dzīvot 2020.gada sākumā. Kompleksa celtniecība turpināsies arī nākamajā gadā, un jau pašlaik aktīvā būvniecībā ir projekta otrais nams.

Investīcijas šajā projektā uzņēmuma pārstāvji neatklāja.

Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku kompleksu "Annas Parks" projektējusi "Jākobsonu mākslas darbnīca".

Kompleksa pirmajā ēkā ir 44 vienas, divu, trīs un četru istabu dzīvokļi 39 līdz 87 kvadrātmetru platībā ar balkoniem. Dzīvokļi tiek pārdoti ar pilnu apdari, pārdošanas cena ir vidēji 1800 eiro par kvadrātmetru. Pašlaik jau 33 dzīvokļi ir nopirkti vai rezervēti, bet 11 vēl gaida savus īpašniekus.

Kompleksa teritorija tiks norobežota, iedzīvotāju rīcībā būs arī noliktavas telpas un 23 pazemes un 26 virszemes autostāvvietas "Annas parkā" tiks arī nodrošināta iespēja personām ar īpašām vajadzībām piekļūt ēkas pirmā stāva līmenim, starp brauktuvi un gājēju ietvi ir paredzētas nobrauktuves ratiņkrēslu lietotājiem.

"YIT Latvija" (agrāk - "YIT celtniecība") 2017.gadā strādāja ar 11,31 miljona eiro apgrozījumu un cieta 511 888 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

2018.gada februāra sākumā tika pabeigta Latvijā strādājošo Somijas būvniecības uzņēmumu YIT un "Lemminkainen" apvienošana. Apvienošanas procesā "Lemminkainen" iekļauts YIT sastāvā. Par apvienošanos abi uzņēmumi paziņoja 2017.gada jūnijā, un tās nolūks ir stiprināt pozīcijas Ziemeļvalstu tirgū.

YIT strādā 11 valstīs - Somijā, Krievijā, Skandināvijā, Baltijas valstīs, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Grupas apgrozījums 2018.gadā sasniedza 3,8 miljardus eiro.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē