Preiļu iedzīvotāji pauž atbalstu esošās autoostas demontēšanai Ziņas

Preiļu iedzīvotāji pauž atbalstu esošās autoostas demontēšanai

Ceturtdiena, 27 decembrī, 2018

Liela daļa iedzīvotāju atbalsta Preiļu autoostas demontāžu, secināts Preiļu novada pašvaldības aptaujā par pilsētas centra attīstības iespējām.

Pašvaldībā pauda, ka autoostas nākotne bija viens no svarīgākajiem un apspriestākajiem aptaujas jautājumiem. Vairākums aptaujāto - 79% - pauda ideju, ka autoostas ēka ir jānojauc.

"Tomēr interesanti un lietderīgi ir saņemtie komentāri, kas liek aizdomāties par ēkas turpmāko iespējamo izmantošanu, piemēram, esošās ēkas restaurācija, atstājot tās vēsturisko izskatu un izmantojot to kā daudzfunkcionālu ēku, kurā ir ne tikai autoosta, bet arī tūrisma informācijas centrs, kafejnīca, labierīcības, kur nodrošināta vides pieejamība dažādām iedzīvotāju grupām," pauda pašvaldības Attīstības daļas vadītāja Elita Jermolajeva.

Autoostas ēkai nav valsts kultūras aizsargājamā pieminekļa statuss, taču tas ir pilsētas kulturvēsturisks objekts. Pēc pašvaldības speciālistu domām, ēku varētu renovēt, modernizēt un atstāt kā Preiļu vēstures liecību.

Analizējot aptaujas rezultātus, pašvaldība arī secinājusi, ka, plānojot izmaiņas pilsētas centrā, nepieciešams pievērst lielāku uzmanību labierīcību jautājuma risināšanai, autoostas pieturvietu un autobusu sarakstu noformējumam, jāparedz velosipēdu novietnes, atkritumu urnas, jāplāno ēdināšanas pakalpojumu pieejamības iespējas, kā arī rūpīgāk jāizvērtē kopējais vizuālais ēku fasāžu noformējums un krāsu toņu savienojamība.

Kopumā pašvaldība saņēmusi 563 aizpildītas aptaujas anketas. Aptaujā piedalījās galvenokārt sievietes, visvairāk respondentu bija vecumā no 18 līdz 35 gadiem, ar augstāko izglītību.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē