Idejas un noderīgi triki, kā iekārtot nelielas telpas Aktuālie padomi

Idejas un noderīgi triki, kā iekārtot nelielas telpas

Svētdiena, 25 novembrī, 2018

Nelielu, kompaktu mājokļu iekārtošana nav vienkāršs uzdevums. Nereti mazu telpu īpašniekiem un iemītniekiem nākas būt radošiem, izdomājot, kā nelielajā platībā kompakti satilpināt visu ērtai dzīvei nepieciešamo. Piedāvājam četras noderīgas dizaina idejas, kā neliela mājokļa telpas iekārtot tā, lai iemītniekiem tajās būtu vairāk brīvas vietas un tās šķistu plašākas. 

 

1. Trīs vienā

 

Ja mitinies mazā vienistabas dzīvoklī, labs mājokļa iekārtojuma risinājums var būt mēbeles, kas vienlaicīgi var noderēt dažādiem nolūkiem. Vienīgajā istabā, kas kalpo gan kā viesistaba, gan guļamistaba, "trīs vienā" mēbele ir viens no veidiem, kā ietaupīt vietu un funkcionāli pārveidot telpu. Nudien, parasts koka korpuss, kas apvieno skapi, gultu un dīvānu vienā mēbelē, ir mazo dzīvokļu iemītnieku sapnis! Turklāt, izmantojot šādu risinājumu, nemaz nebūs tik viegli saprotams, ka telpa tiek izmantot arī kā guļamistaba. 

 

2. Transformējamas mēbeles

 

Vēl viens labs risinājums tiem, kuri vēlas ietaupīt vietu telpās, ir transformējamās mēbeles, kuras ar nelielu pieskārienu var pārtapt pilnīgi citās mēbelēs. Piemēram, ar vienu rokas kustību mēbele var vienmēr lietošanai gatavu gultu. Viena transformējama mēbeļu sistēma aizņem patiešām maz vietas - pretēji standarta mēbelēm, kas aizpilda visu istabas platību.

 

3. Telpas apvienošana

 

Telpas taupīšanas nolūkos ir moderni apvienot ēdamzonu, virtuvi un viesistabu – kā veiksmīgu piemēru var minēt jaunos mājokļu projektus, kur šāda tendence ir visai raksturīga. Tiesa, šāds iekārtojums būs neveiksmīgs, ja telpa tiks pārbāzta ar masīvām mēbelēm, kas aizņem visu platību. Tāpēc, apvienojot vairākas telpas vienā, jāatceras, ka visam jābūt savās vietās un ar mēru.

 

4. Vannas istaba ar dušas kabīni

 

Lielisks veids, kā ietaupīt kvadrātmetrus šaurā vannas istabā, ir, piemēram, iztiekot bez skapīša dvieļiem. Tā vietā vannas istabā var ielikt kādu nelielu dizaina dekoru, kas kalpos gan kā dvieļu skapis, gan pakaramais. Tikmēr vannas vietā ir iespēja ievietot dušas kabīni, kas aizņem mazu daļu no telpas platības. Pat pašas nenozīmīgākās un sīkākās detaļas var padarīt telpu plašāku. Neatkarīgi no tā, kāda ir  vannas istaba, to ir iespējams iekārtot gan kompakti, gan stilīgi – ir tikai jāizvēlas pareizā pieeja un jāļaujas fantāzijas lidojumam.  

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē