Attīstītāji turpina jaunu biroju ēku un viesnīcu būvniecību Ziņas

Attīstītāji turpina jaunu biroju ēku un viesnīcu būvniecību

Trešdiena, 7 novembrī, 2018

Šā gada trešajā ceturksnī attīstītāji turpināja jaunu biroju ēku un viesnīcu būvniecību, liecina jaunākais Ober-Haus apskats.

No lielākajiem notikumiem trešajā ceturksnī arī gada griezumā eksperti atzīmē InterContinental Hotels Group, viena no pasaulē vadošajiem viesnīcu uzņēmumiem, paziņojums par grupas pirmo viesnīcu Latvijā – bijušajā Preses nama ēkā tiks izveidota Holiday Inn viesnīca ar 280 numuriem, ko plānots atvērt 2022.gadā.

Vecrīgā, pie Rātslaukuma turpinās viesnīcas Hilton Garden Inn būvdarbi, kurus paredzēts pabeigt 2019.gadā, projektā būs līdz 100 numuriem. Tāpat Vecrīgā, Mārstaļu ielā un Kalēju ielā, tiek būvētas divas jaunas viesnīcas.

Tāpat tiek būvētas jaunas biroju ēkas. Ober-Haus speciālisti secina, ka arvien biežāk biroju ēku īpašnieki pārskata autostāvvietu lietošanas un apmaksas nosacījumus, kas izraisa neapmierinātību esošo nomnieku vidū, kas varētu veicināt daļu nomnieku rotāciju.

Nomas maksas ir saglabājušās iepriekšējā ceturkšņa līmenī – A klases biroju segmentā vidēji tās ir robežās no 11 līdz 16 eiro par vienu kvadrātmetru, augstākā nomas maksa par A klases birojiem ir 17 eiro par vienu kvadrātmetru.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 15 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē