Mājokļa trūkuma un bezpajumtnieku problēmu Anglijā risinās ar mikromājām Ziņas

Mājokļa trūkuma un bezpajumtnieku problēmu Anglijā risinās ar mikromājām

Svētdiena, 28 oktobrī, 2018

Lai risinātu mājokļu trūkuma problēmu Lielbritānijā, Vusteras pilsētas dome ir apstiprinājusi pirmās mikrorajonu kopienas izveidi vientuļiem cilvēkiem, jauniešiem, kas vēlas uzsākt patstāvīgu dzīvi, kā arī bezpajumtniekiem.

 

iKozie projekta ietvaros paredzēts pilsētas centrā, kur reiz bijusi autostāvvieta, uzbūvēt 16 moduļu mikromājas, kuru platība ir nepilni 18 kvadrātmetri. Mājā ir guļamistaba, dušas telpa, dzīvojamā platība un pilnībā aprīkota virtuve, tostarp veļas mašīna.

IKozie koncepts ir individuāla mājīga (cozy - angļu val.), autonoma, pilnībā aprīkota, ergonomiski veidota viena cilvēka māja. Projekts tapis, lai risinātu mājokļu krīzi un izmitinātu bezpajumtniekus.

Šo mikrorajonu iecerēts veidot, lai palīdzētu cilvēkiem, kas dzīvo kopmītnēs, kļūt neatkarīgiem un pilnībā atbildīgiem par sevi.
Būvniecība sāksies 2019. gada sākumā. Plānots, ka piecas no mikromājām varētu būt Vusteras pilsētas domes sociālo māju sarakstā, bet atlikušās 11 nonāks nekustamā īpašuma tirgū.

IKozie iniciatīva izpelnījās pasaules uzmanību, izveidojot Bezpajumtnieku fondu, kura mērķis ir izskaust bezpajumtniecību. Fonda izveidotāji uzskata, ka droša mājvieta ir cilvēka pamatvajadzība un pamats, no kura veidot patstāvīgu dzīvi un īstenot savu potenciālu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 29 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē