Kā izmantot tapešu atgriezumus Aktuālie padomi

Kā izmantot tapešu atgriezumus

Sestdiena, 6 oktobrī, 2018

Ar šo jautājumu, manuprāt, ir saskāries ikviens cilvēks, kurš kādreiz ir līmējis tapetes vai palīdzējis to darīt. Ko iesākt ar tapetes pārpalikumiem? Ne pie sienas vairs pielīmēt, ne īsti ārā izmest? Kur likt??

Tāpēc šodien es jums atklāšu mazu noslēpumu- kā izmantot tapešu atgriezumus.

 

Viens no veidiem- gleznu veidošana.

Lai izveidotu gleznu, nepieciešams kartons. Tapeti pielīmējam uz cieta kartona un pēc tam ierāmējam. Greznākam izskatam, bildi var iestiklot, var atstāt tikai rāmītī, vai arī noformēt bez.

 

Izmantojot dažādas krāsas, faktūras un rakstu tapetes, svarīgi ievērot, to, lai tās harmoniski papildina viena otru, kā arī sienas tonis būtu saskanīgs ar izveidotajām gleznām.

 

Ar tapešu atgriezumu palīdzību var atjaunot mēbeles.

Lai to panāktu, vispirms, jānotīra mēbeles virsma, lai tā būtu līdzena, bez grubuļiem vai vecas krāsas pēdām. Pēc tam špaktelējam.

Tajā vietā, kur plānots līmēt tapetes, nokrāsojam gaišā tonī, jo tumšā krāsa spiedīsies cauri tapetei. Pārējo mēbeles daļu var krāsot tādā krāsā, kā sirds kāro. 
  
Noslēgumā, lai mēbele ilgāk kalpotu, visu tās virsmu nolakojam, arī vietas, kur līmētas tapetes.

 

Ar tapetēm lieliski izskatās aplīmēta ne tikai fasāde, bet arī mēbeļu iekšpuse. Piemēram, vitrīnas, atvilktnes un plauktu iekšpuses. Šāds dekorējums iederēsies kā vasarnīcā, tā arī mūsdienīgā dzīvoklī vai mājā.

 

Pārpalikumus var izmantot aplīmējot sienas atkārtoti. Citiem vārdiem sakot, tās var aplīmēt no vairāku tapešu gabaliņiem. Šajā gadījumā svarīgs priekšnoteikums, lai tie pēc krāsām būtu saskanīgi. Vai izmantot, lai dekorētu bērnistabu. Šeit noderēs šablons, pēc kura, var izgriezt visdažādākās dzīvnieku vai ziedu formas.

 

Interjeru atdzīvinās ar tapeti aplīmēti sadzīviski priekšmeti, kā: lampas abažūrs, trauciņi priekš raktāmajiem, grāmatas, ziņojuma dēļi, pat dāvanas izskatīsies innovatīvi un oriģināli.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 5 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē