Kažokādas akcenti interjerā: dekoratīvie spilveni, pledi un grīdas paklāji Interjers

Kažokādas akcenti interjerā: dekoratīvie spilveni, pledi un grīdas paklāji

Trešdiena, 3 oktobrī, 2018

Kažokādas, dažāda veida krāsu kombinācijās, interjeram var piedot īpašu siltuma un mājīguma auru. Ziema ir pats piemērotākais laiks, kad ietērpt ne tikai sevi siltākās drēbēs, bet arī dekorēt mājokli ar dažādiem pūkainiem piederumiem, kā gultas pārklāji, dekoratīvie spilveni, grīdas paklāji un pledi.

Izmantot dizainā var kā dabīgās kažokādas tā arī imitācijas. Tāpēc turpinājumā apskatīsim vairākas idejas un praktiskus risinājumus, kā mājīgi akcentēt viesistabas un guļamistabas dizainu.

 

Kažokādas grīdas paklāji

Īpašu auru un greznumu mājas interjeram piedos īstas vai mākslīgas kažokadas paklāji. Ideāli piemeroti tādiem grīdas segumiem, kā akmens un flīzes. Paklājus var izmantot gan vienā krāsu tonī, gan miksēt dažādās krāsās. Minimālisma stilā iekārtotam interjeram lieliski piestāvēs balti grīdas paklāji. Tie atdzīvinās un sasildīs, šķietami vēso iekārtojumu. Savukārt klasiskam stilam balts grīdas paklājs radīs dārgu un greznu izskatu.

 

Dekoratīvie spilveni un pledi

Ir teiciens- “Daudz laba nevajag”. Ir gadījumi, kad es noteikti šim teicienam nepiekristu, bet ja runājam par dekoratīviem kažokādas spilveniem, tas ir tieši laikā. Lai interjeram piedotu mazliet siltuma un akcenta pietiek ar pāris spilveniem. Patiesi nevajag daudz, tie var būt divi vai pat viens pūkains spilvens dīvānā vai krēslā un telpā būs kļuvis daudz, daudz mājīgāk. Salikums spilvens, pleds un kāda tase siltas tējas… mmm…un var tekt, ka ziemas laiks ir kļuvis patīkams un tuvs. Vai ne?

 

Kādas izvēlēties- dabīgās vai mākslīgās kažokādas

Tiem, kam dzīvnieku ādas ļoti patīk, var iegādāties mūsdienīgas kažokādas no ponija, aitas, govs, kuras labi sader kopā ar citiem ādas izstrādājumiem. Šīs kažokādas ir ļoti labas lielu izmēru mēbeļuun aksesuāru polsterēšanai. Pārējās ādas vislabāk izmantot gultas pārklājos, spilvenos un mazos aksesuāros.

Savukārt tiem, kuri mīl dabu un dzīvniekus ir iespēja izmantot mākslīgo kažokādu. Mūsdienās mākslīgās kažokādas ir ļoti labas kvalitātes. Kā lielu plusu var minēt to, ka krāsu un faktūru ziņā, mākslīgai ādai ir krietni lielāka izvēle. Salīdzinoši lēti un bez nekāda kaitējuma dabai!

 

“Ieģērbjot” mājas interjeru ar pūkainiem dekoriem, tas kļūs oriģināls, dabīgāks, dzīvīgāks un mājīgāks, un tas ir to vērts, lai ieguldītu mazliet pūles un nelielus naudas līdzekļus.

Svarīgākais ir saglabāt mēra izjūtu, lai jaunās dekorācijas būtu saskaņā ar esošo mājas interjeru. Pretējā gadījumā no efekta var sanākt defekts.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 13 dienu portālā
Bija online 03 maijā 23:06
Meklētājs būvniecības nozarē