Tapešu sagatavošana un līmēšana Remonts

Tapešu sagatavošana un līmēšana

Piektdiena, 5 februārī, 2016

1.    Vispirms jums ir jāizmēra sienu augstums telpā. 

2.    Jānomēra nepieciešamais tapešu garums, atstājot nelielu 5-10 cm lielu rezervi, un jāsagriež tās. 

3.    Tapetes jālīmē, sākot no istabas stūra, lai nepieciešamības gadījumā savienotu zīmējumu. 

4.    Paņemiet vienu tapešu loksni un pielieciet to pie sienas, piespiežot tapeti stūrim. Pēc tam ar zīmuli ir jāizdara atzīme vietā, kur beidzas otra mala. 

5.    Nākamais solis būs līmeņa mērīšana un precīzas vertikālas līnijas novilkšana pa sienu. Šeit mēs iesakām jums būt ļoti uzmanīgiem, jo, uzzīmējot līniju šķībi, arī tapetes līmēsiet tieši tāpat. 

6.    Stingri ievērojot instrukcijas, spainī iejauciet speciālo flizelīna līmi. Pēc tam ar rullīti uzklājiet līmi uz sienas virsmas līdz uzzīmētajai līnijai.

 7.    Tagad ņemiet tapetes un novietojiet tās pie sienas. Kad viss ir izlīdzināts, sāciet tās nogludināt virzienā no augšas uz leju.

8.    Pēc tam, kad jūs to visu esat izdarījis, stūrīšus un nepielīmētās vietas, izmantojot otiņu, var vēlreiz nosmērēt ar līmi un piegludināt. 

9.    Pēc tam jums nāksies izmantot nazīti un nedaudz nogriezt (ja tas ir nepieciešams) tapešu apakšējo daļu. Ja nejauši to esat apgriezis nelīdzeni, varat nepārdzīvot, jo viss tāpat tiks nosegts ar grīdlīstēm. 

10.    Nākamo tapetes loksni sāciet līmēt, orientējoties pēc iepriekšējās pielīmēto tapešu loksnes.  

11.     Beidzot sienu līmēšanu, jums būs nepieciešams stūrī izdarīt tapešu salaidumu. 

12.    Bieži mēdz gadīties tā, ka tapetes stūros būs jāpiegriež, tāpēc ņemiet špakteļlāpstiņu un ar nazi nogrieziet lieko. 

13.    Ja līme nejauši nokļuvusi uz jau pielīmētajām tapetēm, nepārdzīvojiet, tā viegli noņemama ar lupatiņu vai birstīti.  Flizelīna tapešu raksturīga iezīme – tās ir viegli, tātad arī ātri uzlīmējamas uz istabas sienas, kas būtiski ieekonomēs jūsu dārgo laiku. Savukārt, ja tās jums ar laiku apniks, jūs tās viegli varēsiet pārkrāsot jebkurā jums tīkamajā krāsā.  Nu tas tad arī viss, tagad arī Jūs ziniet kā pareizi līmēt flizelīna tapetes...   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Preču atlase pēc tēmas