Jaunākā interjera tendence: Slavas gājienu uzsāk krāsainas flīžu šuves Aktuālie padomi

Jaunākā interjera tendence: Slavas gājienu uzsāk krāsainas flīžu šuves

Ceturtdiena, 30 augustā, 2018

Slavas gājienu ārzemēs iemantojušas krāsainās flīžu šuves, kuras piedod īpašu akcentu un odziņu telpai. Kamēr Latvijā šī tendence vēl nav uzņēmusi apgriezienus, piedāvājam aplūkot dažādas variācijas par krāsaino šuvju tēmu.

 

Latvijā krāsainās flīžu šuves interjerā nav tik izplatītas, jo latvieši tomēr ir skandināviski askētiskāki un izvēlas mierīgākus toņus flīzēm. Ir, protams, atsevišķi izņēmumi, kur ir krāsains dizaina koncepts, ar krāsu spēlēm, rakstiem, vizuāliem akcentiem, tad ļoti noder, ka paletē ir arī krāsaini toņi.

 

Savukārt Latvijas Dizaineru savienības valdes locekle un māksliniece-dizainere Kristiana Kazarjana norāda, ka krāsaino šuvju aktualitāte Latvijā ir tikai gaumes un laika jautājums. Nav tā, ka flīžu krāsainās šuves ir kaut kas jauns, atzīst dizainere. Tās bijušas aktuālas jau pirms vismaz sešiem gadiem, kā arī ir manāmas dažādās dizaina izstādēs.

Lielākoties krāsainās flīžu šuves interjerā ir aktuālas konkrētos stila interjeros, vai šuves kombinējot ar neitrālāku toņu vai faktūras flīzēm.

Mēdz izšķirt divu veidu flīžu šuves – šuves un bezšuves. Šuvju variantā ir iespēja dizaina akcentu un ideju veidot ar krāsaina šuvotāja palīdzību. Kā skaidro Kazarjana, dekoratīvās šuves raksturo un pasvītro struktūru, tās mēdz būt arī raupjas vai dabīgas struktūras. Savukārt bezšuves ir maksimāli gludas. "Mazajās flīzēs krāsainās šuves ir kā stila papildinājums," piebilst māksliniece, "vai kā kontrasts, nianse, kas ir labi pieskaņota."

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē