Maza guļamistaba: kā maksimāli izmantot šauro telpu Aktuālie padomi

Maza guļamistaba: kā maksimāli izmantot šauro telpu

Piektdiena, 17 augustā, 2018

Neliela guļamistaba nevar būt šķērslis, lai ierobežotu sevi dizaina ziņā. Arī šauru telpu iespējams iekārtot pietiekami gaumīgi un, pats galvenais, tā, lai tā izskatītos plašāka, nekā ir patiesībā. 

Izvēlies neitrālas krāsas

Ja absolūti baltas sienas nav tavā gaumē, bet guļamistabu vēlies padarīt kaut nedaudz plašāku, izvēlies maigus un gaišus pasteļtoņus sienu krāsojumā. Bet krāsainību telpai piešķir ar dažādu interjera aksesuāru palīdzību – spilveniem, gultasveļu un kādu atpūtas krēslu.

 

Ielaid telpā gaismu

Neļauj savai mazajai guļamistabai izskatīties pēc tumša kambara – logiem izvēlies gaišus vakara aizkarus vai vienkāršu toņu žalūzijas.

 

Iebūvētie plaukti

Labs un gaumīgs veids, kā izmantot atvēlēto telpu maksimāli, ir iebūvēto plauktu izvēle. Tos vari veidot apkārt vietai, kur paredzēts novietot gultu.

 

Paplašini telpu ar spoguļiem

Paplašināt telpu palīdzēs arī spoguļi – tos novieto pie sienas, kur atradīsies gultas galvgalis. Pie sienas vari novietot gan lielus spoguļus bez rāmjiem, gan nelielus un dekoratīvā, izteiksmīgā rāmī.

 

Izgatavo gultu pēc pasūtījuma

Ja guļamistabas kvadratūra ir ierobežota vai telpa atrodas mansardā, izmanto to, ko tev tā sniedz. Pielāgo gultu, piemēram, slīpajām sienām. Gultā būs vērts investēt, jo tad tā ielīdīs šaurajā telpā tieši tā, kā nepieciešams.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē