Rīga jau staro! Aizdegti vēsturisko fasāžu apgaismojumi Ziņas
Foto: riga.l

Rīga jau staro! Aizdegti vēsturisko fasāžu apgaismojumi

Trešdiena, 16 novembrī, 2016

15. novembrī, plkst. 16.45 atjaunotajai Latvijas Ugunsdzēsības muzeja ēkai Hanzas ielā 5, kā arī plkst. 17.00 Rīgas 1. slimnīcas ēkai  Bruņinieku ielā 5 svinīgi tika ieslēgts vēsturisko ēku dekoratīvais fasāžu apgaismojums.

Latvijas Ugunsdzēsības muzeja ēka celta 1909.gadā pēc arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga projekta, un šogad pēc pašvaldības pasūtījuma tika veikti ēkas fasādes atjaunošanas darbi. Pie ēkas fasādes ir uzstādīti vairāk nekā 100 fasādes apgaismes ķermeņi, kā arī veikti ieejas durvju un vārtu restaurācijas darbi.

Darbus pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma šogad veica AS "Būvuzņēmums Restaurators".

Savukārt Rīgas 1.slimnīcas administratīvās ēkas atjaunošanas darbi tika sākti šī gada 20. maijā. Septiņu mēnešu laikā veikti restaurācijas darbi kā arī jumta nesošo konstrukciju atjaunošanas darbi, jumta seguma - māla dakstiņu - nomaiņa 1250 kvadrātmetru platībā.

Turklāt fasādē tika notīrīti, pāršuvoti, restaurēti, vietām nomainīti, vēsturiskie ķieģeļi 2560 kvadrātmetru platībā. Tostarp pie slimnīcas administrācijas ēkas fasādes ir atjaunots arī apzeltītais Rīgas ģerbonis ar atslēgām. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē