Vanšu tilta remonts: izstrādāti trīs varianti Ziņas

Vanšu tilta remonts: izstrādāti trīs varianti

Pirmdiena, 19 martā, 2018

Rīgas domes Satiksmes departamentā tiek vērtēti trīs iespējamie varianti, kā rīkoties, lai sakārtotu Vanšu tiltu, kam atdalījās un nokrita kāpņu margu sānu nosedzošais dzelzbetona bloks. 

Departamentā saņemts ekspertu atzinums par Vanšu tilta konstrukciju izvērtējumu. Eksperti atzinuši, ka kāpņu nestspēja ir laba, taču kāpņu margām ir nepieciešams remonts. Departamentam izskatīšanai piedāvāti trīs rīcības varianti - veikt kāpņu remontu uzturēšanas darbu ietvaros, tas nozīmē, ka pirms remonta nav nepieciešams izstrādāt projektu, līdz ar to darbi noslēgtos daudz ātrāk un gājējiem tiktu atvērtas Vanšu tilta kāpnes, iespējams, pat līdz XVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

Otrs variants - veikt pilnīgu kāpņu pārbūvi, kas paredz uzsākt projektēšanas darbus kāpņu pārbūvei. Vai trešais variants, ņemot vērā, ka nākamajā gadā tiks uzsākta tilta pārbūve, remontu atlikt līdz tilta pārbūvei.

Katrs no variantiem paredz atšķirīgu darbu apjomu, laiku un izmaksas. Departaments lūdzis ekspertus šīs nedēļas laikā veikt aprēķinus, cik izmaksātu katra no variantiem īstenošana. Saņemot aprēķinus, departaments lems par turpmāko rīcību. Tikmēr Vanšu tilta kāpņu izmantošana joprojām ir liegta.

Avots: riga
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas