Hagberg ar bankas Citadele aizdevumu un Altum garantiju Mārupē būvēs industriālo kompleksu Ziņas

Hagberg ar bankas Citadele aizdevumu un Altum garantiju Mārupē būvēs industriālo kompleksu

Ceturtdiena, 1 martā, 2018

Pilna servisa apsaimniekošanas pakalpojumu uzņēmums "Hagberg" ir piesaistījis attīstības finanšu institūcijas "Altum" garantiju 580 000 eiro apmērā, kā arī aizdevumu no bankas "Citadele" 1,45 miljonu eiro apmērā, lai Mārupes novadā sāktu jauna inovāciju un servisa centra būvniecību.

Industriālais komplekss sastāvēs no mūsdienīga biroja, mācību centra, tehnikas servisa un dzīvojamās mājas uzņēmuma darbiniekiem. Kompleksu plānots nodot ekspluatācijā šogad vasarā. Jaunais industriālais komplekss atradīsies Mārupes novada Bašēnos "Ozolkalni-1", starp Stīpnieku ceļu un starptautiskās lidostas "Rīga" teritoriju.

"Hagberg" ir telpu un teritoriju apsaimniekošanas un kopšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 300 darbinieku. 2016. gadā "Hagberg" strādāja ar 3,12 miljonu eiro apgrozījumu un guva 94 152 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Meklējam un attīstām jaunus veidus, kā virzīt apsaimniekošanas nozari Latvijā citā līmenī un kvalitātē – izmantojot modernas tehnoloģijas un inovācijas, jo tikai tā varam piegādāt vislielāko vērtību un vienlaicīgi arī izdevīgumu un kvalitāti saviem klientiem. Šis inovatīvais centrs ir rūpīgi plānots solis skaidri definētajā turpmākajā "Hagberg" attīstības stratēģijā," izteicies "Hagberg" pārstāvis Jānis Avots.

"Esam priecīgi un pateicīgi bankai "Citadele" un "Altum", kas noticēja šim projektam, un līdz ar to arī lūkojas nākotnē ar pārliecību, ka inovācijas un moderni risinājumi var kompleksi attīstīt tādu uzņēmumu, kā "Hagberg" darbu, attiecīgi uzņēmumu klientus nodrošinot ar kvalitatīviem un uzlabotiem pakalpojumiem."

Savukārt bankas "Citadele" valdes locekle Santa Purgaile aicinājusi uzņēmējus izmantot "Altum" garantijas savas uzņēmējdarbības attīstīšanai, jo tās paver plašākas iespējas saņemt kredītlīdzekļus no bankām: "Praksē redzam, ka šis valsts atbalsta instruments reāli sniedz iespēju saņemt bankas līdzfinansējumu uzņēmumiem arī reizēs, kad uzņēmumam pašam nav pietiekama vai nav atbilstoša nodrošinājuma bankas kredītlīdzekļu saņemšanai. "Altum" garantija kopā ar bankas finansējumu ir reāls atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā."

Avots: aprinkis
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas