Par 41 200 eiro Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā izbūvēta jauna skaņu un video ierakstu studija Ziņas

Par 41 200 eiro Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā izbūvēta jauna skaņu un video ierakstu studija

Ceturtdiena, 1 martā, 2018

Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā izbūvēta jauna skaņu un video ierakstu studija, kopumā šim projektam iztērējot 41 200 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Viņa skaidro, ka studijas būvdarbu izmaksas veido gandrīz 11 200 eiro, bet profesionālās studijas aprīkojums izmaksājis 30 000 eiro. Skolas telpas tika pielāgotas ierakstu studijas vajadzībām izbūvējot akustiskos griestus un sienas un ieklājot akustisko linoleju. Tāpat studija aprīkota ar modernām tehnoloģiskām iekārtām, lai skolēniem būtu iespēja eksperimentēt un veidot video un skaņu ierakstus.

Gailīte pastāstīja, ka projekts tapis pēc skolēnu parlamenta ierosinājuma, un ka līdzīgu skaņu ierakstu studiju departaments šogad izveidojis arī Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā.

Viņa norādīja, ka Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā plānots izbūvēt arī ēkas piebūvi 2700 kvadrātmetru platībā. Tajā tiks izvietotas desmit laboratorijas un to palīgtelpas, 120 sēdvietu plaša auditorija, lasītava, grāmatu glabātuve, bibliotēka, garderobe, darba telpas skolotājiem, dažādas palīgtelpas un labierīcības visos trīs stāvos. Visi kabineti un auditorija tiks aprīkotas ar skolotāja darbam nepieciešamo aprīkojumu.

Šī projekta īstenošana varētu tikt sākta 2019.gadā. Gailīte arī informēja, ka skaņu ieraksta studijas šogad tiks izveidotas arī Rīgas 84.vidusskolā un Rīnužu vidusskolā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas