PADOMI: Vai zināji, ka ir ierīces, kuras patērē elektroenerģiju pat neieslēgtas? Aktuālie padomi

PADOMI: Vai zināji, ka ir ierīces, kuras patērē elektroenerģiju pat neieslēgtas?

Otrdiena, 13 februārī, 2018

Vai zinājāt, ka elekroierīcēm ir pašām sava dzīve un tās darbojas pat neieslēgtas? Tādēļ šīs ierīces ir jāatvieno no kontaktligzdām, lai nepatērētu enerģiju.

Lādētājs, bez pieslēgta telefona: Telefona lādētājs patērē elektroenerģiju pat tad, kad telefons tam nav pievienots, protams, tas neko daudz mūsu elektrības rēķinam nepieliek, tomēr tas ir jāņem vērā.
Televizors: Izrādās uzspiežot izslēgšanas pogu uz pults mēs neizslēdzam pašu TV, bet ieliekam to miega režīmā. Tādā stāvoklī tas paterē diezgan daudz elektroenerģijas gada laikā, tā pat kā Tv pults. Cifrētie tv turpina darboties pat pēc izslēgšanās. 

Portatīvie datori un planšetdatori: Arī šīs ierīces pat izslēgtā veidā patērē elektroenerģiju. Tas gadā palīdzēs ietaupīt līdz pat 60 €. Taču tie, kuri atstāj datorus un planšetes pie kontaktligzdām miega režīmā, summu gadā palielina aptuveni pusotru reizi lielāku.
Mūsdienīgā tehnoloģija ar taimeriem: Tik ļoti nenozīmīga lieta taimeris. Tomēr tas visu laiku tērē elektroenerģiju. Izslēdzot pilnībā šo taimeri, jūs ietaupīsies diezgan paprāvu summu gadā. 

Apdomājiet, no kādas ierīces Jūs savā mājā varētu izslēgt, un samazināt savu rēķinu!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas