Jaunums Latvijā! CADS Electric-profesionāla projektēšanas programma elektrotīklu projektētājiem Komercinformācija

Jaunums Latvijā! CADS Electric-profesionāla projektēšanas programma elektrotīklu projektētājiem

Piektdiena, 26 janvārī, 2018

CADS Electric ir Somijas kompānijas Kymdata izstrādāta programma, kas ir domāta elektroinstalācijas, automātikas, sadalietaišu un apgādes sistēmu projektēšanai un izstrādei. Tagad mums ir risinājums, programma, kurā ir apvienotas visas nepieciešamās projektētāju funkcijas. Kļūdu iespējamība tiek minimizēta, programma brīdinās. Projektu var pabeigt daudz ātrāk un lētāk. CADS ELECTRIC viss elektriķiem nepieciešamais vienā programmā. Beidzot var koncentrēties uz kvalitāti, nedomājot par datu pārnesi un kļūdu meklēšanu. Beidzot ir iespējams strādāt mūsdienīgi.

Latvijas elektriķi savā darbā turpina izmantot pagājušā gadsimta aprēķinu programmas, kas nav savstarpēji savietojamas. Rezultātā Latvijas tirgū ienāk kaimiņi un izspiež mūs no mūsu pašu tirgus. EMT SIA 15 gadus ir domājuši par Latvijas uzņēmumiem, piedāvājot tirgū risinājumus ražošanas automatizācijai, ražošanas pašizmaksas samazināšanai. Veiksmīgi strādājam rūpnieciskās automatizācijas tirgū. Tagad dosim mūsu elektiķiem projektēšanas INSTRUMENTU – CADS ELECTRIC.

Elektrības projektētāji, instalētāji, pasūtītāji un pat uzraugi izmanto zīmēšanai domātas programmas. Ir daudz labu elektriķu projektēšanas programmu, bet tā  katra ir  specifiska savā lauciņā, nav vienotas sistēmas, datu bāzes. Kļūdas ielaišana projektā ir gandrīz nenovēršama, jo nav automatizēta datu pārnese starp rasējumiem. Tas rada finansiālus zaudējumus un elektriskie tīkli var tikt nepareizi uzprojektēti. Datu pārnese no vienas programmas uz otru notiek ar sentēvu metodām – tiek kaut kur pierakstīti dati uz papīrīšiem. Un tas vairs nav joks, jo zināms - “elektriķi kļūdās tikai vienu reizi”, līdzīgi kā sapieri. Piekritīsiet, ka, tas nepiestāv 21. gadsimtam?  Un vēl, visas liekās darbības ir liekas izmaksas.

Nākotnes programma jau šodien…             

Kopš 2017. gada Septembra esam kļuvuši par dīleriem Latvijā Somu firmas “Kymdata Oy” projektēšanas programmai CADS Electric .  “Kymdata Oy” uzņēmums dibināts 1979.gadā,patreiz apkalpo vairāk kā  6000 uzņēmumus  Ziemeļeiropā. CADS Electric iekarojis jau 60% Somijas tirgu, tagad tas notiek arī Igaunijā un mēs ticam, ka Latvija sekos šiem piemēriem!

Kāpēc CADS?

Savām vajadzībām varat izvēlēties tieši sev nepieciešamo programmas klasi.

  • CADS
  • CADS Electric for Automation (Pro un Basic) lieliska izvēle elektroinstalācijas, automātikas, sadalietaišu un apgādes sistēmu projektēšanai un izstrādei.
  • CADS Eelctric for Building Systems (Pro un Basic)lieliska izvēle būvniekiem, arhitektiem, būvinženieriem, attīstības projektu realizētājiem un iekšējās elektroapgādes projektētājiem.
  • CADS Electric Pro Apvieno visas klases, piemērots projektēšanas birojiem un lieliem projektiem

CADS Electric ir spējigs uztvert un ģenerēt DRW, DWG, DXF, PDF, IFC un BCF failus, kā arī programma uztver plaši pielietotas rastra formatus, JPEG, PNG, BMP, GIF, TIFF.

1. Pirms rasēšanas procesa sākuma ir jādefinē pielietojuma vidi. Pastāv 4 pielietojuma veidi: centre schemas (sadalnes shēma), centre layout (sadalnes izkārtojums), schemas (elektriskā principshēma), installation drawings (instalācijas vai izvietojuma shēma). Ēku instalācijai ir jāizvēlās “installation drawings”.

 

2. Saitē ir video, kur tiek parādīts, kā jāizveido jaunu rasējumu un kā var rediģēt kopēju informāciju par projektu, kā arī projekta primārie iestatījumi (mērogs, atsauces rasējuma pievienošana (reference drawing), projektējamās ēkas stāvu augstums u.t.t.).

Šis video parāda visplašāk pielietojamās funkcijas atsauces rasējumiem. Bieži vien, augšupielādēts rasējums ietver sevī nesvarīgo informāciju un objektus (galdi, krēsli, izlietnes, u.t.t.) kā arī vairāki objekti var būt iekrasoti dažādās krāsas. Tas var apgrūtināt elektroinstalācijas projektēšanas procesu, līdz ar to CADS Electric piedāvā pielāgot atsauces rasējumu, konvertējot objektu krāsu pēc iebuvētiem šabloniem (piemērām, uz melno krāsu), pagriežot rasējumu uz vajadzīgo leņķi, deaktivizējot nevajadzīgos slāņus u.t.t. Lai projektēšanas laikā atsauces rasējuma objekti netraucētu darbām var pievienotu rasējumu pārvietot atsevišķā slāņī un pēc tam nobloķēt to. Tadā veidā tie netiks nejauši aktivizēti strādājot ar datora peli.

 

 

3. Ievietojot objektus rasējumā ir ļoti svarīgi precīzi definēt tā atrašanas vietu, jo visām iekārtam, kas tiek pievienoti projektā, pastāv attiecīgais 3D modelis. Līdz ar to ir ērti izmantot CADS funkcijas priekš objektu telpiskām izvietojumām. Uzklikšķinot apakšējā labajā stūrī uz magneta simbolu parādīsies tā saucamie kursora pieķeršanas iestatījumi (Object snap). Jā, piemēram, atzīmēt ķeksīti pie “Midpoint”, tad, ievietojot objektu zimējumā, kursors automātiski pieķērsies tuvākās līnijas viduspunktām. CADS vidē manipulācijas ar rasējuma slāņiem ir kursora iestatījumiem ir izdārami pēc tada pašā principā kā AutoCAD vai citās CAD programmās. Lai ievietotu kādu objektu rasējumā ir jāatvēr simbolu ievietošanas rīkjoslu.

 

 

4. Izmantojot arhitektonisko IFC rasējumu ar CADS palīdzību var eksportēt projektējamās ēkas telpiskie parametri uz DIALux programmu priekš apgaismes aprēķiniem. DIALux savukārt piedāvā plašu apgaismes iekārtu datu bāzi ar visiem nepieciešamiem parametriem priekš BIM. Veicot telpas apgaismes aplēsi DIALux vidē ir iespējāms izvēlēties gaismekļu tipu un modeli, kuru pēc tam var importēt CADS vidē.

 

 

5. Labās pusēs rīkjoslas komandu grupa “Wiring” ietver sevī visas nepieciešamās funkcijas saistītās ar vadu un kabeļu ievietošanu rasējumā. Pirms kabeļu iezīmēšanas ir jāizvēlās kabeļa un izolācijas tipu un vada marku. Datubāzē ir pieējamas vairāk nekā 9000 kabeļu tipi. Īpaši biežu kabeļa tipu (piemēram PPJ vai XLPE) var atzīmēt kā “default” un tad šīs kabelis būs pieējāms visos projektos, lai neatkārtotu vairākas reizēs kabeļa ievadīšanas procedūru. “Cabletype management” logā kabeļus var sortēt pēc vairākiem kriterijiem: dzīslu skaits, tips, ražotājs u.t.t. Video parāda, kā pievienot kabeļus projektām un kā izveidot savu tipu, ja datu bāzē vajadzīgais netika atrasts. 

 

 

6. Automātiski izrēķina kabeļu garumus kā arī veic elektrotehniskus aprēķinus. Lai šī funkcija būtu pieējama ir jāpievieno sadalnes (programmā viņi tiek saukti par “Centre”) un katrai uzzīmētai ķēdei ir jāpiešķir grupu. Video ir parādītas dažādas darbības ar sadalnēm: hierarhijas organizācija, parametru piešķiršana, kā arī pieslēgšanas shēmai. Kad sadalnes ir ievietotas un grupas piešķirtas CADS izrēķina aplēses jaudu, īsslēguma strāvu un sprieguma kritumu un signalizē, ja pieļaujamās vērtības tika pārsniegtas. Aplēses jauda tiek izrēķināta tikai ja ievietoto iekārtu produkta modelī ir attiecīga informācija. Iegūtos rezultātus var eksportēt uz Excel.

 

 

Kāpēc uzņēmumi izvēlas CADS Electric?

Intervijā Konstantīns atzina, ka lielākā problēma projektēšanā ir izsekošana līdzi katram objektam, bet CADS Electric ļauj ne tikai izsekot ,bet uzreiz veikt arī aprēķinus. Tā ir milzīga laika ekonomija,kura Konstantīna steidzīgajā darba dienā ir liels atspaids.

Kopš CADS lietošanas uz Konstantīna darba galda ir izzudušas milzīgās papīra kaudzes un galvā vairs nav jātur tik daudz informācijas,jo visa informācija uzreiz tiek ievadīta CADS! Visu interviju varat redzēt mūsu YouTube kanālā. 

 

 

EMT sižets izstādē “Vide un Enerģija”

 

 

 

Ja arī Jūs vēlaties pārliecināties par CADS Electric priekšrocībām, izmantojiet iespēju pieteikties bezmaksas izmēģinājuma versijai! Raktiet e-pastu cads@emt.lv un izmantojiet 30 dienu bezmaksas izmēģinājumu! Aicinām visus interesentus apmeklēt mūsu forumu Elektrum Energoefektivitātes centrā 22.Februārī. Ar CADS Electric iepazīstinās Kymdata Somu pārstāvis.  Būs iespēja uzdot savus jautājumus diskusijā un vizuāli redzēt kā veikt rasējumus šajā programmā. Lai pieteiktos forumam rakstiet uz e-pastu veic@emt.lv

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē